Srpska banja puna kao šibica, nema igla gde da padne: Na hiljade turista traži prenoćište

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Odavno prepoznata na turističkoj mapi Srbije, Vrnjačka banja i ove godine za praznike je puna kao paklica šibica. Svi turististi koji su poslednjeg dana stigli u ovu banju, imaju ogroman problem, kako naći smeštaj za doček Nove godine.

Srpska banja puna kao šibica, nema igla gde da padne: Na hiljade turista traži prenoćište
Printscreen

Ne samo da su trgovi, kafići i šetališta prepuni posetilaca, već su i svi smeštajni kapaciteti popunjeni. Prošle godine takav problem nismo imali, pa smo prinudjeni da posle večerašnjeg koncerta Amadeus benda, da se vratimo pravo za Beograd - kazao je Ivan Raković za agenciju RINA.

Prema najavama Turističke organizacije, Vrnjačka banja sprema se da primi više od 20.000 posetilaca koji će tokom narednih dana boraviti njoj.

"Samo je više od 6.000 gostiju iz Bugarske pristiglo kod nas, pored toga imamo dosta posetilaca iz cele bivše Jugoslavije. On što ih privlači u našu banju, svakokako jesu novi sadržaiju, koje pripremamo tokom čitave godine, a najveća atrakcija ovogodišnjeg dočeka svakako je panoramski točak", kazali su u ovoj javnoj ustanovi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Oni dodaju, da svako ko se odluči da Novogodišnje i bozićne praznike provede u Vrnjačkoj banji, očekuje ih nezaboravan provod, jer će u narednih 14 dana svakodnevno nalaziti zabavni program za sve uzraste.

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading