NEOLITSKO NASELJE U KANJONU REKE ĐETINJE Povratak kamenog doba u Srbiju, otkrijte tajne praistorijskog čoveka! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

U Neolitskom naselju u Staparskoj banji od subote 11. septembra, pa naredna četiri vikenda biće organizovane besplatne radionice za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

NEOLITSKO NASELJE U KANJONU REKE ĐETINJE Povratak kamenog doba u Srbiju, otkrijte tajne praistorijskog čoveka! (FOTO/VIDEO)
Foto: Rina/Neolitsko naselje

Radionice na prostoru od 300m2, uz sadržaje koji će decu vratiti u vreme neolita organizuje grad Užice, u saradnji sa Umetničkom školom, Turističkom organizacijom i Regionalnom razvojnom agencijom, saopšteno je na sajtu grada Užica.

Snežana Milisavljević menadžerka projekta Neolajf, istakla je da će prve radionice biti organizovane u subotu 11. i nedelju 12. septembra i pozvala sugrađane da dođu. Deca će dolaziti u grupama, prva od 11 do 13 časova, a druga od 14 do 16 časova. Svake subote i nedelje u 10:30 časova na rampi u Turici će biti organizovan mini bus za decu u pratnji roditelja, za učesnike radionice koji ne mogu da dođu peške. Takođe obezbeđeno je i osveženje.

NEOLITSKO NASELJE U KANJONU REKE ĐETINJE Povratak kamenog doba u Srbiju, otkrijte tajne praistorijskog čoveka! (FOTO/VIDEO) Foto: Rina/Neolitsko naselje
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

“Predvideli smo veoma zanimljiv sadržaj koji podrazumeva upoznavanje sa praistorijom, odnosno upoznavanje sa životom i navikama neolitskog čoveka. Deca će imati priliku da vide urađena oružja i oruđa iz tog perioda, tu je i arheološka sonda sa kojom će raditi mali arheolozi uz stručno vođenje. Suvenire koje naprave od gline moći će da ispeku, a u unutrašnjosti jedne od kuća biće realizovana radionica iz arheološkog crtanja. Važno je naglasiti i da će deca ovde raditi sa glinom, peskom i blatom pa bi u skladu sa tim trebalo da se i obuku.”

 

Ona dodaje i da se za sada otvara deo od 300 kvadrata za radionice mališana, dok će postavke u drugom delu naselja uz stručno vođenje arheologa biti otvorene u nedelji obeležavanja Dana grada. Za sve posetioce i turiste celokupno naselje biće funkcionalno od proleća naredne godine.

 

Do proleća će, po rečima Ratka Trmčića člana Gradskog veća, svi sadržaji StaParka biti uvršteni i u redovne planove užičkih škola.

 

” Direktori će to sigurno podržati i verujem da će od sledeće godine ući u godišnji plan rada škola. Na ovom mestu biće moguće organizovati  časove istorije, biologije, ekologije… Siguran sam da će u takvim časovima učenici zaista uživati i mnogo naučiti”.

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading