PRELEPA OVČAR BANJA Smeštena u blizini Srpske Svete gore

M. M.

14:00

Turizam 1

Ovčar Banja je naselje u Srbiji u opštini Čačak u Moravičkom okrugu.

PRELEPA OVČAR BANJA Smeštena u blizini Srpske Svete gore
Printscreen

Ovčar Banja se nalazi 17 km od Čačka, u šumovitom delu Ovčarsko-Kablarske klisure (pod zaštitom je države), kroz koju protiče reka Zapadna Morava. Na reci su izgrađena dva veštačka jezera koja su pogodna za sportski ribolov. Prirodni lekoviti faktori:

  • termalna voda temperature 36-38°C
  • mikrotermalna klima
  • čist vazduh i očuvana flora i fauna

Ovčar Banja se preporučuje za:

  • reumatska oboljenja
  • degenerativni reumatizam
  • artroze
  • spondiloze
  • posledice preloma kostiju...


Možda vas zanima:

Smeštaj se može naći u hotelu „Kablar“, motelu „Dom“, odmaralištu "SUNCE" , gostionici „Blef“, domaćoj radinosti, kao i manastirskim konacima (leti je otvoren auto-kamp). U neposrednoj blizini se nalaze Ovčarsko-kablarski manastiri (10 manastira), poznati kao mala Srpska Sveta gora.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Turizam

15:00

17 april, 2024

Ako tražite savršeno mesto za odmor od gradske gužve i povratak prirodi, Srbija nudi izuzetna mesta za kampovanje koja će zadovoljiti svakog avanturistu. Od planinskih predela do obala reka, evo pregleda nekoliko lokacija koje vam preporučujemo za kampovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Komentari(1)

Loading
Dejan Vukovic

07.11.2022 16:20

Jedna od najlepših banja po meni. Rado se vracam jer je banja lepo ocuvana, ljudi su gostoprimljivi a u poslednje vreme od pandemije vidim da dosta objekata ima fotokatalitičke prečišćivače vazduha tako da zaista dodatno vode računa o svojim gostima.