PLANINSKA LEPOTICA POSTAJE SRPSKA ANTALIJA U Zlatar ulažu pravo bogatsvo kako bi stvorili raj na zemlji

Jelena Vamović

15:08

Turizam 0

Usled pandemije korona virusa srpske planine postaju sve zanimljivije srpskim turistima, a Zlatar i jezero Uvac su ovog leta mnogima zamenili more.

PLANINSKA LEPOTICA POSTAJE SRPSKA ANTALIJA U Zlatar ulažu pravo bogatsvo kako bi stvorili raj na zemlji
shutterstock

 

Upravo zbog sve veće zainteresovanosti posetilaca za ovaj deo Srbije, slede velika ulaganja u turističku infrastrukturu ovog kraja. Do je prepoznala Vlada RS i uz pomoći lokalne samouprave, na Zlataru se konstantno grade novi turistički sadržaji. Ove godine planirana je realizacija dva nova velika projekta, koje finansiraju ministarstvo turizma i ministarstvo zaštite žovotne sredine.

rina.rs

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Prvi projekat odnosi se na izgradnju prve zone Zlatara u vrednosti od 12 miliona dinara, koji podrazumeva izgradnju pešačke staze, pratećeg mobilijara i gradnju 19 drvenih tipskih objekata u kojima će posetioci moći da kupe suvenire, ručne radove i degustiraju proizvode ovog kraja. Drugi projekat se odnosi na izgradnju Eko parka što će činiti jednu zajedničku celinu gde će gosti moći da uživaju u novim sadržajima”, , kazao je za RINU, direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

On je istakao da je upravo podrška države kroz brojne projekte izgradnje turističke infrastrukture bila odlučujuća kako bi se Zlatar vratio na turističku mapu Srbije. U proteklih desetak godina na ovoj planinskoj lepotici izgrađena je balon hala, nove pešačke staze, vidikovci, zip lajn, avantura park a u završnoj fazi je i izgradnja stadiona za visinske pripreme na 1200metara nadmorske visine, što ga čini jedinstvenim u regionu.

rina.rs

 

Do prve turističke zone na Zlataru urađen je nov put u vrednosti od milion evra čiju gradnju je u potpunosti finansirala republika Srbija, a u drugoj turističkoj zoni počela je izgradnja kanalizacione mreže vrednosti 52 miliona dinara, takođe najvećim delom finansirana republičkim sredstvima.

„Ako poredimo statistiku od prethodnih deset godina kada je registrovano manje od 1500 noćenja, sa 2019. i 2020. godinom kada je ostvareno preko 120 000, onda je jasno koliko se uložilo i da je Zlatar od jedne potvuno zaboravljene i devastirane postao jedna od najtraženijih destinacija kada je u potanju domaći turizam”, naglasio je direktor TO Zlatar.

To se odrazilo i na zinteresovanost investitora za gradnju ugostiteljskih i hotelskih kapaciteta. Na ovoj planini trenutno je registrovano oko 2400 ležajeva, što je ogroman porast, s obzirom da je pre 10 godina na raspolaganju bilo oko 400, a u toku je gradnja brojnih apartmana i još jednog hotela.

rina.rs

 

(izvor: RINA.rs)

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading