BEG OD SVAKODNEVNIH OBAVEZA I GALAME Ovo su šest najpopularnijih lokacija u Srbiji za kupovinu vikendice

Jelena Vamović

16:29

Turizam 0

Sve je više građana koji koriste gotovo svaki vikend kako bi sa porodicom proveli slobodno vreme na izletu nadomak grada, a istovremeno raste broj onih koji su kuće za odmor ili već kupili ili ih "pikiraju".

BEG OD SVAKODNEVNIH OBAVEZA I GALAME Ovo su šest najpopularnijih lokacija u Srbiji za kupovinu vikendice
shutterstock

Prošle godine, potražnja za vikendicama je porasla za oko 50 odsto, a ispostavlja se da su procene dugogodišnjih učesnika na tržištu bile tačne, taj trend se nastavio i ove godine.

Prošla godina nesporno je bila najbolja za tržište vikendica. U odnosu na 2019. prodato ih je čak za 60 odsto više, a prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, Vojvodina je bila najtraženija oblast. Na prvom mestu, po broju prodatih objekata, bila je Fruška gora gde su kupce našle 882 vikendice, dok ih je u ostatku zemlje prodato oko 560.

Mi vam predstavljamo 6 lokacija, kao i okvirne cene vikendica, koje se ističu kako po prirodnim lepotama i izolovanosti od gradskih gužvi, tako i po cenovnoj pristupačnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

FRUŠKA GORA 

Možda vas zanima:

U poslednjih godinu dana, Fruška gora se pokazala kao jedno od omiljenijih lokacija na kojima su naši sugrađani odlučili da kupe vikendice. Nekadašnje ostrvo Panonskog mora krasi netaknuta priroda, a vrlo lako se mogu naći različiti turistički sadržaji za svaki ukus, od fruškogorskih jezera koja privlače i ribolovce i kupače po vrelim letnjim danima, do velikog broja izletišta.

shutterstock

 

Uprkos velikoj potražnji za vikendicama one i dalje imaju pristupačne cene. Tako se može naći, piše Blic, u Rakovcu, jedna od 40 kvadrata, na placu površine 13 ari, po ceni od 37.500 evra. Okružena je šumarkom, a plac je pod voćnjakom.

Govoreći o Fruškoj gori, vrlo popularne destinacije i danas su Stražilovo, nadomak Sremskih Karlovaca, zatim oblast Iriškog venca, te Beočina, Vrdnika… Ništa manje po broju prodatih vikendica ne zaostaje ni dunavska oblast, duž Čortanovaca, Beške…

 

KOSMAJ

shutterstock

 

Nije slučajno što je Kosmaj poznat kao jedno od omiljenih izletišta Beograda. Za sat vremena od presotnice vožnje nađete se u pravoj oazi prirode. Kuće se uglavnom prodaju po cenama od 45.000 do 55.000 evra, i često uz kuću ide i veliki plac sa pomoćnim objektima i voćnjakom. Tako nadomak Kosmaja, u mestu Venčane udaljenom oko 70 kilometara od Beograda, novoizgrađena kuća od 100 kvadrata sa sve 3,5 hektara zemlje i šume vlasnik ceni 85.000 evra. DIVČIBARE

Na 107 kilometara od Beograda, nadomak Valjeva, nalazi se poznato planinsko-turistiko mesto na planini Maljen, Divčibare, koje je u poslednjih godinu dana dobilo i na popularnosti, ali i ceni.

shutterstock

 

Što se tiče vikendica na prodaju, za kuću u novogradnji, od 110 kvadrata, na placu površine 4,5 ari potrebno je da se izdvoji okruglo 90.000 evra, a u blizini ski centra Divčibare prodaje se kuća za odmor površine 62 kvadrata na placu od 6 ari, po ceni od 60.000 evra.

Takođe nam je zapala za oko, mala brvnara od 36 kvadrata, koja se nalazi na 1.000 metara nadmorske visine, tj. stotinak metara ispod najviše tačke Maljena, Kraljevog Stola. Uz brvnaru ide i plac površine 5 ari, a za ovaj vid izolacije od gradskih gužvi je potrebno da izdvojite 20.000 evra. SREBRNO JEZERO 

Veliko Gradište, mestu nadomak Srebrnog jezera, veštačkog jezera na desnoj obali Dunava u istočnoj Srbiji, nalazi se na 90 minuta vožnje od Beograda. Jezero je udaljeno samo 2 kilometra daleko od ovog naselja, i to se ispostavlja kao presudno u odabiru ove lokacije.

shutterstock

 

U naselju Kalinovac, koje se nalazi na samom jezeru, kuća od 80 kvadrata na placu površine 2,75 ari, u neposrednoj blizini jezera se prodaje po ceni od 45.000 evra. Takođe, na prodaju imaju i kuće na smaom jezeru. Tako kuća od 160 kvadrata u novogradnji, na samom jezeru, se prodaje za 70.000 evra.

  ČORTANOVCI

Veliku popularnost kod domaće javnosti u proteklih godinu dana su dobila i pojedina naselja oko Fruške gore. Tako su i Čortanovci postali jedna od interesantnih tački na mapi Srbije.

shutterstock

 

Tamo mogu da se nađu izuzetno jeftine nekretnine, a s obzirom da vam je mir zagarantovan, one vrede mnogo više. Mi smo pronašli jednu vikendicu od 32 kvadrata, na placu površine 18,4 ara po ceni od okruglo 17.000 evra.

Takođe, u Čortanovcima se prodaje kuća od 402 kvadrata, sa placem površine 1.734 metra kvadratna na kom se nalaze i 3 garažna mesta, se prodaje za 120.000 evra.

  GROCKA

Za one koji ne vole previše da putuju, na 35 kilometara od Beograda se nalazi jedna izuzetno popularna destinacija za beg vikendom. Radi se o Grockoj, koja pored toga što je vrlo blizu Beograda, leži na Dunavu te ima sve što vam je potrebno za opuštanje od gužvi i buke. Mnogi Beograđani godinama ovde dolaze, grade i kupuju vikendice, a u poslednjih godinu dana se ovaj trend zaoštrio.

shutterstock

 

Kuća i vikendica na prodaju, srećom ne manjka, a mi smo pronašli dve poprilično zanimljive. Za 44.000 evra, u Grockoj, dobijate kuću od 86 kvadrata, sa tremom, letnjom kuhinjom i pomoćnim objektima na placu površine 12 ari.

Nešto manja vikendica površine 77 kvadrata, na 2 kilometra od centra Grocke, na placu od 7,5 ari, koji je prekriven brojnim voćkama, prodaje se po ceni od 38.000 evra.

Komentari(0)

Loading