OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Da li je zaista moguće napraviti ukusan kolač sa jednim jajetom? Ne treba vam mnogo para da biste ga napravili, niti posebna lista za kupovinu.
Ništa bez bakine kuhinje.
Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Koliko vas je imalo priliku da proba ovaj kolač?
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Kod Vojvođana šufnudle, kod Italijana njoke.
Pripremili smo Vam jedan stari recept, ukusnu poslasticu koju najviše služimo uz kafu.
Domaća gibanica za početnike.
Neka jela su se stalno spremala, jer bez njih nisu mogli da zamisle dan.
Sem kuvanog mesa, u ovo jelo se stavlja i povrće: krompir, šargarepa i celer.
U Beogradu su se nekada u starim varoškim kućama spremale ružice sa beze filom. I beogradski uštipci su bili naširoko čuveni.
Rozen torta je neizostavna na slatkim stolovima, a o tome mogu da posvedoče svi oni koju su se barem jednom zatekli na nekoj proslavi u Srbiji.