Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Da li je zaista moguće napraviti ukusan kolač sa jednim jajetom? Ne treba vam mnogo para da biste ga napravili, niti posebna lista za kupovinu.
Ništa bez bakine kuhinje.
Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Koliko vas je imalo priliku da proba ovaj kolač?
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Kod Vojvođana šufnudle, kod Italijana njoke.
Pripremili smo Vam jedan stari recept, ukusnu poslasticu koju najviše služimo uz kafu.
Domaća gibanica za početnike.
Neka jela su se stalno spremala, jer bez njih nisu mogli da zamisle dan.
Sem kuvanog mesa, u ovo jelo se stavlja i povrće: krompir, šargarepa i celer.
U Beogradu su se nekada u starim varoškim kućama spremale ružice sa beze filom. I beogradski uštipci su bili naširoko čuveni.
Rozen torta je neizostavna na slatkim stolovima, a o tome mogu da posvedoče svi oni koju su se barem jednom zatekli na nekoj proslavi u Srbiji.