ZA SLADOKUSCE Evo šta vas očekuje na predstojećoj kobasicijadi u Baču!
Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica.
Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica. Učesnici će imati priliku da izlože i prodaju svoje suhomesnate proizvode. Posebno zanimljiv deo manifestacije je takmičenje u pravljenju domaće kobasice.
Prijavljivanje takmičarskih ekipa traje do petka, 15. marta, a kotizacija po ekipi iznosi 6.000 dinara.
Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa po ekipi, creva, hleb, stolove, kecelje i rukavice, dok učesnici obezbeđuju začine i plinske boce na koje će peći. Za izlaganje suhomesnatih prerađevina kotizacija je 500 dinara po uzorku, a neophodna je potvrda o poreklu mesa kao i upis u registar objekata. Pobednike će birati tročlani žiri, a biće organizovan i zabavni program.
Ako volite domaće kobasice i slaninu, ovo je odlična prilika da uživate u ukusima i mirisima tradicionalnih srpskih specijaliteta!
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(1)
😒😒👍 daleko sam 1600 km, ali mirise.