ZA SLADOKUSCE Evo šta vas očekuje na predstojećoj kobasicijadi u Baču!

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 1

Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica.

Kobasicijada u Baču
Printscreen/Youtube

Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica. Učesnici će imati priliku da izlože i prodaju svoje suhomesnate proizvode. Posebno zanimljiv deo manifestacije je takmičenje u pravljenju domaće kobasice.

Prijavljivanje takmičarskih ekipa traje do petka, 15. marta, a kotizacija po ekipi iznosi 6.000 dinara.

 

 

Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa po ekipi, creva, hleb, stolove, kecelje i rukavice, dok učesnici obezbeđuju začine i plinske boce na koje će peći. Za izlaganje suhomesnatih prerađevina kotizacija je 500 dinara po uzorku, a neophodna je potvrda o poreklu mesa kao i upis u registar objekata. Pobednike će birati tročlani žiri, a biće organizovan i zabavni program.

Ako volite domaće kobasice i slaninu, ovo je odlična prilika da uživate u ukusima i mirisima tradicionalnih srpskih specijaliteta! 

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Atlija Milorad

16.03.2024 14:29

😒😒👍 daleko sam 1600 km, ali mirise.