ZA SLADOKUSCE Evo šta vas očekuje na predstojećoj kobasicijadi u Baču!

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 1

Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica.

Kobasicijada u Baču
Printscreen/Youtube

Kobasicijada u Baču je tradicionalna gastronomska manifestacija koja okuplja ljubitelje domaćih suhomesnatih proizvoda. Ove godine, 16. marta, održava se 11. put u Gradskom parku u Baču. Na ovoj manifestaciji će se birati najukusniji kulen, kobasica, slanina i pečena kobasica. Učesnici će imati priliku da izlože i prodaju svoje suhomesnate proizvode. Posebno zanimljiv deo manifestacije je takmičenje u pravljenju domaće kobasice.

Prijavljivanje takmičarskih ekipa traje do petka, 15. marta, a kotizacija po ekipi iznosi 6.000 dinara.

 

 

Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa po ekipi, creva, hleb, stolove, kecelje i rukavice, dok učesnici obezbeđuju začine i plinske boce na koje će peći. Za izlaganje suhomesnatih prerađevina kotizacija je 500 dinara po uzorku, a neophodna je potvrda o poreklu mesa kao i upis u registar objekata. Pobednike će birati tročlani žiri, a biće organizovan i zabavni program.

Ako volite domaće kobasice i slaninu, ovo je odlična prilika da uživate u ukusima i mirisima tradicionalnih srpskih specijaliteta! 

 

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Atlija Milorad

16.03.2024 14:29

😒😒👍 daleko sam 1600 km, ali mirise.