19. SERBIA FASHION WEEK Od 26-30 aprila organizuje se u Novom Sadu jedna od najvećih nedelja mode

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Serbia Fashion Week je dugoročni projekat koji radi na stvaranju ekonomskog razvoja i mogućnosti za sledeću generaciju dizajnera mode, modnih dodataka i tekstila dok se Srbija priprema za integraciju u Evropsku uniju.

19. SERBIA FASHION WEEK Od 26-30 aprila organizuje se u Novom Sadu jedna od najvećih nedelja mode
Printscreen/Instagram

„Serbia Fashion Week“ je peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća nedelja mode u Jugoistočnoj Evropi prema broju posetilaca, kvalitetu produkcije i kvalitetu i obimu programa. Svako izdanje festivala poseti blizu 30.000 posetilaca kojima se predstavi oko 70 modnih dizajnera.Sastavljen je iz nekoliko segmenata: internacionalna moda, domaća moda, edukativne konferencije, seminari, radionice i panel diskusije.


Ova nova talentovana generacija će u budućnosti biti značajna za otvaranje radnih mesta i ekonomski razvoj u zemlji. Serbia Fashion Veek je savršeno vozilo koje svetu pokazuje svu energiju, mladost, entuzijazam i uživanje ne samo svojih talentovanih mladih dizajnera, već i veštih proizvodnih i proizvodnih sektora.

Kao profesionalni prozor u svet, Serbia Fashion Veek je savršeno medijsko sredstvo koje već Srbija pomaže da se podigne međunarodni profil zemlje kao kulturnog centra i promoviše modna, modna i tekstilna industrija Srbije, kao i proizvodni i turistički sektori.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

*Nacionalna modna komora Srbije, zvanični predstavnik Srbije u Evropskom savetu za modu, organizuje Serbia Fashion Week.
 

MESTO Novi Sad

Izvor: serbiafashionweek

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Komentari(0)

Loading