DOBAR PASULJ SE DALEKO ČUJE Koji su kriterijumi za ocenjivanje najboljeg pasulja
Opšti izgled, ukus, gustina, raskuvanost
Već više od 10 godina u Temerinu, na Salašu 137 u blizini Čeneja, održava se prava kulinarska olimpijada. Na Temerinskoj pasuljijadi ili BEAN festivalu okupljaju se ekipe koje se takmiče ko najbolje sprema jela od pasulja.
Postoje propozicije koje se moraju ispoštovati za prvo mesto na ovoj kulinarskoj manifestaciji:
View this post on Instagram
Osim takmičenja u kuvanju pasulja posetioci se mogu zabaviti maštovitim „Ravničarskim igrama“, koje uključuju bacanje kamena sa ramena, ali umesto kamena bacaju se bicikl i akumulator. Druge discipline su brzo jedenje pasulja, „vojvođanski kenguri“ i „panonski mornari“.
Manifestaciju krasi i i „Salašarska pijaca“ sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, cveća, „Slatkom ulicom“ i tezgama sa domaćim proizvodima. U skojije vreme BEAN Festival poprima humanitarnu ulogu kada se već nekoliko godina deli 3000 porcija pasulja.
View this post on Instagram
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(0)