TRADICIONALNI DŽEZ FESTIVAL USKORO U VALJEVU Najlepši vokali i najdivnije note učiniće da se svaki posetilac oseti kao da je u najdivnijoj bajci

Jelena Vamović

21:00

Manifestacije 0

Tradicionalni Valjevski džez festival u svom 37. izdanju biće realizovan od 25 .do 27. novembra u Centru za kulturu Valjevo, na kome će nastupiti velika regionalna i svetska imena kao što su Kaliopi, Edin Karamazov i Lena Kovačević, saopštili su organizatori ove muzičke manifestacije.

TRADICIONALNI DŽEZ FESTIVAL USKORO U VALJEVU Najlepši vokali i najdivnije note učiniće da se svaki posetilac oseti kao da je u najdivnijoj bajci
Foto: Valjevska posla

 

Prateći konceptualnu ideju „New jaž moment“, direkcija festivala najavljuje zanimljiv trodnevni program prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, uz želju da i ova godina ostavi zanimljiv trag u istoriji najdugovečniijeg džez festivala na našim prostorima.

U duhu aktuelnog trenutka akcenat će biti na proverenim imenima domaće džez muzike, ali sa ponosom organizatori predstavljaju i ekskluzivne goste iz regiona.

Program će u četvrtak, 25. novembra započeti koncertima valjevskih bendova: „LA band“, „Blue Train“, „Medical Doctors“, „Pilot blues band“ i „Mehanički balet“.

Sledećeg dana na festivalu će nastupiti kvartet Vladimira Maričića i predstaviti aktuelni album „Ibar“, uz svoj redovni repertoar.

Sledi koncert „fušion jaž“ benda uveliko poznatog i van granica naše zemlje – EYOT, iz Niša, koji sve albume u diskografiji objavljuje za strane izdavače i prisutni su na mnogim svetskim tržištima.

U susret premijeri igranog filma „Nije loše biti čovek“ našeg najznačajnijeg dramskog pisca Dušana Kovačeviča, u kome peva i prvi put glumi pop džez muzičarka Lena Kovačević, ova dama će iste večeri održati samostalan koncert sa svojim bendom, gde će napraviti presek kroz svoju karijeru i tri studijska albuma – „Dobar dan za pevanje“ (2009), „San“ (2013) i „Džezeri“ (2015).

Subota je posebno važna, jer će valjevska publika biti u ekskluzivnoj prilici da čuje regionalnu muzičku zvezdu Kaliopi i jednog od najboljih svetskih lautista i gitarista Edina Karamazova, koji je nastupao i sa slavnim Stingom i sa njim snimio album, što su ljubitelji mogli da vide uživo i u Sava centru 2009. godine, kada su njih dvojica gostovali na Guitar Art festivalu.

Dvoje muzičkih umetnika iz Makedonije, odnosno Bosne i Hercegovine, će izvesti program sa njihovog zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, na kome se nalazi muzika sa raznih kontinenata u aranžmanu Karamazova za baroknu lautu, gitaru i vokal.

Kaliopi i Karamazov su imali zajedničke koncerte i pre nekoliko godina u regionu, a u Beogradu su gostovali u intimnoj atmosferi Pozorišta na Terazijama.

Makedonska umetnica je godinama uspevala da rasproda koncerte na beogradskim scenama, pre pandemije – Kolarac, Kombank Dvorana i Sava centar.

Vasil Hadžimanov Band, rado viđeni gosti ove manifestacije, zatvoriće trodnevni program 27. novembra, a poznati su i po tome da su zauzeli II mesto posle slavnog muzičara Čika Korije (Chick Corea), na listi fusion-jaž bendova „The 41st Annual Jaž Station Awards / The Best Jaž of 2019″.

Uvek su jedan od najtraženijih sastava po celoj Srbiji i regionu, dok frontmen benda Vasil Hadžimanov često nastupa sa raznim trio ili kvartet sastavima, duetima, uz mnoge kolege i drugih žanrova.

Uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera, obezbeđeno je propisano rastojanje između gledalaca ograničenim kapacitetom sale u Centru za kulturu Valjevo koja se redovno dezinfikuje.

U salu neće biti moguće da se uđe bez maske, a ulaz u četvrtak je slobodan.

 

(Izvor: Tanjug.rs)

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading