Kako je zbog Tita promenjen kraj "Ko to tamo peva"

19:00

Kultura 0

Legendarni film "Ko to tamo peva" jedno je od najvećih ostvarenja domaće kinematografije.

Kako je zbog Tita promenjen kraj "Ko to tamo peva"
Printscreen/Youtube

Za ovaj film vezane su brojne i zanimljive činjenice koje su široj javnosti nepoznate, a odnose se na kraj ovog legendarnog filma.

Titova smrt je sprečila da se film "Ko to tamo peva" snimi po predviđenom scenariju.

Prvobitno, u planu je bila scena u kojoj dva dečaka izlaze iz autobusa. Trebalo je da se pojavi nekoliko životinja dompremljenih iz italijanskog cirkusa i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U momentu kada je proglašena smrt Josipa Broza Tita, svim strancima se zabranio ulaz u zemlju, tako da su granice bile zatvorene, a životinje naravno nisu ni mogle da se dopreme.

Kako je zbog Tita promenjen kraj Printscreen/Youtube
 

Na taj način, film je završen onako kako je završen. To što nije snimljeno na kraju filma "Ko to tamo peva", iskorišćeno je za početak filma "Andergraund".

- Titova smrt nas je sprečila da završimo "Ko to tamo peva". Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak "Andergraunda - objasnio je svojevremeno za Blic, dramski pisac Dušan Kovačević, po čijem je scenariju snimljen film "Ko to tamo peva".

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Komentari(0)

Loading