KONKURISAĆE ZA GINISOVU KNJIGU REKORDA Ansambl poklanja publici BESPLATNO još pet svojih najposećenijih predstava (VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Kultura 0

Lola je ovih dana postala ustanova kulture Grada Beograda što je posebna čast, ističe Anika Lehki, jer neko prepoznaje kvalitet ove institucije i Teatra Levo koji je postao brend ovog grada.

KONKURISAĆE ZA GINISOVU KNJIGU REKORDA Ansambl poklanja publici BESPLATNO još pet svojih najposećenijih predstava (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Beogradsko amatersko pozorište Teatar Levo nedavno je proslavio 46. rodjendan predstave “Rastibudjilizovane klejbezable”, najizvođenije neprofitabilne predstave u svetu koja je opstala u prvobitnoj produkciji, pa će konkurisati i za Ginisovu knjigu rekorda.


Glumac iz predstave Darko Purić je podsetio da se ona igra od 13. marta 1976. godine. Purić kaže da je veoma počašćen što ima priliku da igra u jednoj takvoj predstavi.


Možda vas zanima:

"Predstava ‘Rastibuđilizovane klejbezable’ je pre svega jedan način života, to je DNK Teatra Levo. To je ono što nas čini teatrom, to je ono oličenje, pijedestal svih naših igranja jeste upravo ta predstava na koju smo svi ponosni."

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:


Umetnička direktorka Teatra Levo Anika Lehki je rekla da ovo pozorište u okviru Kulturno-umetničkog društva Lola radi više od 70 godina.


"Ovde smo, na ovoj lokaciji od 1946. godine. Klejbezable se igraju od 1976. i svakako su kultna predstava beogradske scene, a i našeg teatra zato što se u produkciji Teatra Levo igraju bez prestanka od 1976, znači 46 godina. Igrane su širom naše zemlje, širom bivše Jugoslavije, širom Evrope i sveta i uvek u njima izuzetno uživamo."

Pored ove predstave, ansambl poklanja publici besplatno još pet svojih najposećenijih predstava i to u okviru "Meseca pozorišta u Teatru Levo".

 

 

Izvor: ušće media

 

Otac Predrag Popović

Otac Predrag Popović sa pršutom u ruci pita - "Je li, KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Dotakao se i HISTERIJE među vernicima, pa se osvrnuo na SUŠTINU POSTA I VASKRSA

Kultura

11:00

8 maj, 2024

Otac Predrag Popović poznat je po iskrenim komentarima i objavama koje izazivaju oprečna mišljenja. Jedna takva desila se danas, na Vaskrs, u vezi sa vaskršnjim postom koji je završen. On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Komentari(0)

Loading