VELIKI GRAĐEVINSKI PODUHVAT NEKADAŠNJEG BEOGRADA Najznačajnije hale koje su prepune kulturnih i tehnoloških izložbi

J. K.

18:00 >> 17:17

Kultura 0

U toku je izložba „Beogradski sajam: Inovativnost tehnologije, arhitekture i kulture“.

VELIKI GRAĐEVINSKI PODUHVAT NEKADAŠNJEG BEOGRADA Najznačajnije hale koje su prepune kulturnih i tehnoloških izložbi
Foto: sajam.rs

 

Izložba „Beogradski sajam: Inovativnost tehnologije, arhitekture i kulture“, biće otvorena u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti u ponedeljak, 8. novembra, i trajaće do 26. novembra 2021. godine.

Postavka je realizovana u organizaciji Udruženja „Kolektiv arhitekata“ i kompanije „Beogradski sajam“, a posetiocima će biti predstavljen istorijat Sajma, kao i njegov tehnološki, arhitektonski i kulturološki značaj u lokalnim i svetskim razmerama. Izložba treba da podseti na izuzetnost ovog kompleksa, kao i na vrednosti koje bi trebalo da trasiraju njegov budući razvoj.

VELIKI GRAĐEVINSKI PODUHVAT NEKADAŠNJEG BEOGRADA Najznačajnije hale koje su prepune kulturnih i tehnoloških izložbi Printscreen/Facebook
 

 

Izložba paralelno prikazuje i rad Instituta za ispitivanje materijala – tehnološkog i istraživačko-naučnog centra koji je značajno uticao na način građenja druge polovine 20. veka, kada je Sajam u današnjoj arhitektonskoj i građevinskoj formi i nastajao.

Sastavni deo izložbe je arhivska građa posvećena stvaralačkom opusu Branka Žeželja, Milorada Pantovića i Milana Krstića, čiji je vrhunski domet stvaralaštva upravo kompleks Beogradskog sajma.

(IZVOR: sajam.rs)

Komentari(0)

Loading