Rešite se gorkog karastavca za 30 sekundi! Više ne morate da ih bacate - Svaki će biti ukusan!

13:00

Gastronomija 0

Sigurno vam se desilo da vam je krastavac gorak

Rešite se gorkog karastavca za 30 sekundi! Više ne morate da ih bacate - Svaki će biti ukusan!
Shutterstock

U svetu kulinarskih užitaka, krastavci su često cenjeni zbog svoje osvežavajuće hrskave teksture i blagog ukusa, idealnog za letnje salate i razne obroke. Međutim, povremeno se može javiti gorčina koja može umanjiti njihovu privlačnost u jelima. Srećom, postoji jednostavan trik koji ovo rešava.

Krastavci su često neizostavan sastojak u letnjim salatama i raznim jelima, ali njihov gorak ukus može biti razočaravajući. Na sreću, postoji jednostavan trik koji može da reši ovaj problem i poboljša ukus vaših jela.

Gorčina koju često osećamo u krastavcima potiče od supstance nazvane kukurbitacin, koja se nalazi u njihovoj kori i unutrašnjosti.

Da biste efikasno uklonili gorak ukus krastavaca, prvo odsecite vrh krastavca. Zatim, trljajte ga o preostali deo krastavca dok ne počne da se formira pena ili "mleko". Ovaj proces pomaže oslobađanju kukurbitacina iz površine krastavca. Nakon toga, isti postupak ponovite sa drugim krajem krastavca.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kada završite sa trljanjem, temeljno isperite krastavac pod mlazom hladne vode kako biste uklonili otpuštene supstance i ostatke gorčine. Ovaj jednostavan, ali efikasan trik garantuje da će krastavci imati blag i osvežavajući ukus, idealan za salate, sendviče ili kao prilog raznim jelima.

Ono što takođe može pomoći jeste da ih posolite i ostavite da odstoje neko vreme pre nego što ih upotrebite. Sol pomaže da se dodatno izvuče voda iz krastavaca, što može dodatno ublažiti njihovu gorčinu i poboljšati teksturu.

Isprobajte ga sledeći put kada pripremate svoj omiljeni obrok sa krastavcima i uživajte u savršeno osvežavajućem ukusu bez gorčine!

Komentari(0)

Loading