ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!
Ako ste uvek u problemu sa vremenom ili vam se naprosto ne provodi mnogo vremena u kuhinji, ovaj stari recept za zapečenu testeninu je prava stvar za vas.
Sastojci:
200 g testenine
3 čena belog luka
150 g slanine
210 g šampinjona
120 g kulena
200 ml kiselog mleka
0,5 l mleka
2 jajeta
začin od sušenog povrća, bosiljak
so, biber
100 g sira, trapist ili sličan
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani beli luk i slaninu i kulen. Kad promeni boju, dodajte seckane pečurke. Propržite, te začinite. Testeninu skuvajte po uputstvu s kutije i procedite. U testeninu dodajte smesu i promešajte. Ulijte kiselo mleko s mlekom i umućeno jaje, pa sipajte u vatrostalno posuđe. Odozgo pospite rendani sir i pecite na 210 stepeni 15 minuta, pred kraj dodajte listove bosiljka odozgo, što će jelu dati divan miris.
Prijatno!
Pročitajte još:
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)