Kako da prepoznate svežu ribu? Uz ovaj fenomenalan trik, nikada više nećete pogrešiti
Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba je prava zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svežinu ribe.

Naime, prvi korak u oceni svežine ribe jeste procena njene kože. Što je pigmentacija na koži bleđa i bez sjaja to je riba starija.
Zatim, obratite pažnju i na sledeće karakteristike:
– riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa,
– krljušti moraju biti crvene i krvave,
– oči moraju da budu staklaste i ispupčene,
Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi. Naime, najjednostavnije je pritisnuti trbušni deo ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta!

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)