POSNE RAFAELO KUGLICE KOJE SE PRAVE ZA 10 MINUTA: Najlepša poslastica za Uskršnji post - recept starih baka
Najlepša poslastica za Uskršnji post su posne rafaelo kuglice koje se prave za 10 minuta po receptu starih baka
Uveliko je počeo Uskršnji post, a da ne bi morali da se brinete oko slatkiša i da razmišljate o mrsnim desertima, uvek imajte na umu da su posne još bolje.
Mnogi će se oduševiti što će sebi za ručak moći da naprave hilandarsku čorbu od krompira koju monasi prave na izvrstan način, a i jedna je od najukusnijih.
Oni je spremaju redovno, a i vi ćete kada vidite koliko je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Za vas su sada tu posne rafaelo kuglice kojim niko neće odoleti, a nećete primetiti razliku u odnosu na mrsnu verziju.
Neće vam oduzeti mnogo vremena, a poješćete ih brzinom svetlosti.
Recept i sastojci:
kokosovo brašno
šećer - 500 grama
pečeni lešnik - 100 grama
posni margarin - 1
kokos - 300 grama
sojino mleko u prahu - 500 grama
Način pripreme:
Pola kilograma šećera pomešajte sa malo vode, pa u tu smesu dodajte 300 grama kokosa i 500 grama sojinog mleka u prahu.
Sve dobro promešajte kako bi dobili kompaktnu smesu.
Kada se sve sjedini, oblikujte kuglice.
U sredinu svake kuglice stavite po jedan pečeni lešnik.
Na samom kraju sve kuglice uvaljajte u kokos.
Vaš kolač je gotov, ostavite ih u frižideru na par sati da se stegnu.
Uživajte u posnim rafaelo kuglicama.
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)