POSNE RAFAELO KUGLICE KOJE SE PRAVE ZA 10 MINUTA: Najlepša poslastica za Uskršnji post - recept starih baka
Najlepša poslastica za Uskršnji post su posne rafaelo kuglice koje se prave za 10 minuta po receptu starih baka

Uveliko je počeo Uskršnji post, a da ne bi morali da se brinete oko slatkiša i da razmišljate o mrsnim desertima, uvek imajte na umu da su posne još bolje.
Mnogi će se oduševiti što će sebi za ručak moći da naprave hilandarsku čorbu od krompira koju monasi prave na izvrstan način, a i jedna je od najukusnijih.
Oni je spremaju redovno, a i vi ćete kada vidite koliko je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Za vas su sada tu posne rafaelo kuglice kojim niko neće odoleti, a nećete primetiti razliku u odnosu na mrsnu verziju.
Neće vam oduzeti mnogo vremena, a poješćete ih brzinom svetlosti.
Recept i sastojci:
kokosovo brašno
šećer - 500 grama
pečeni lešnik - 100 grama
posni margarin - 1
kokos - 300 grama
sojino mleko u prahu - 500 grama
Način pripreme:
Pola kilograma šećera pomešajte sa malo vode, pa u tu smesu dodajte 300 grama kokosa i 500 grama sojinog mleka u prahu.
Sve dobro promešajte kako bi dobili kompaktnu smesu.
Kada se sve sjedini, oblikujte kuglice.
U sredinu svake kuglice stavite po jedan pečeni lešnik.
Na samom kraju sve kuglice uvaljajte u kokos.
Vaš kolač je gotov, ostavite ih u frižideru na par sati da se stegnu.
Uživajte u posnim rafaelo kuglicama.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)