POSNE RAFAELO KUGLICE KOJE SE PRAVE ZA 10 MINUTA: Najlepša poslastica za Uskršnji post - recept starih baka
Najlepša poslastica za Uskršnji post su posne rafaelo kuglice koje se prave za 10 minuta po receptu starih baka

Uveliko je počeo Uskršnji post, a da ne bi morali da se brinete oko slatkiša i da razmišljate o mrsnim desertima, uvek imajte na umu da su posne još bolje.
Mnogi će se oduševiti što će sebi za ručak moći da naprave hilandarsku čorbu od krompira koju monasi prave na izvrstan način, a i jedna je od najukusnijih.
Oni je spremaju redovno, a i vi ćete kada vidite koliko je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Za vas su sada tu posne rafaelo kuglice kojim niko neće odoleti, a nećete primetiti razliku u odnosu na mrsnu verziju.
Neće vam oduzeti mnogo vremena, a poješćete ih brzinom svetlosti.
Recept i sastojci:
kokosovo brašno
šećer - 500 grama
pečeni lešnik - 100 grama
posni margarin - 1
kokos - 300 grama
sojino mleko u prahu - 500 grama
Način pripreme:
Pola kilograma šećera pomešajte sa malo vode, pa u tu smesu dodajte 300 grama kokosa i 500 grama sojinog mleka u prahu.
Sve dobro promešajte kako bi dobili kompaktnu smesu.
Kada se sve sjedini, oblikujte kuglice.
U sredinu svake kuglice stavite po jedan pečeni lešnik.
Na samom kraju sve kuglice uvaljajte u kokos.
Vaš kolač je gotov, ostavite ih u frižideru na par sati da se stegnu.
Uživajte u posnim rafaelo kuglicama.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.
Komentari(0)