POSNE RAFAELO KUGLICE KOJE SE PRAVE ZA 10 MINUTA: Najlepša poslastica za Uskršnji post - recept starih baka
Najlepša poslastica za Uskršnji post su posne rafaelo kuglice koje se prave za 10 minuta po receptu starih baka

Uveliko je počeo Uskršnji post, a da ne bi morali da se brinete oko slatkiša i da razmišljate o mrsnim desertima, uvek imajte na umu da su posne još bolje.
Mnogi će se oduševiti što će sebi za ručak moći da naprave hilandarsku čorbu od krompira koju monasi prave na izvrstan način, a i jedna je od najukusnijih.
Oni je spremaju redovno, a i vi ćete kada vidite koliko je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Za vas su sada tu posne rafaelo kuglice kojim niko neće odoleti, a nećete primetiti razliku u odnosu na mrsnu verziju.
Neće vam oduzeti mnogo vremena, a poješćete ih brzinom svetlosti.
Recept i sastojci:
kokosovo brašno
šećer - 500 grama
pečeni lešnik - 100 grama
posni margarin - 1
kokos - 300 grama
sojino mleko u prahu - 500 grama
Način pripreme:
Pola kilograma šećera pomešajte sa malo vode, pa u tu smesu dodajte 300 grama kokosa i 500 grama sojinog mleka u prahu.
Sve dobro promešajte kako bi dobili kompaktnu smesu.
Kada se sve sjedini, oblikujte kuglice.
U sredinu svake kuglice stavite po jedan pečeni lešnik.
Na samom kraju sve kuglice uvaljajte u kokos.
Vaš kolač je gotov, ostavite ih u frižideru na par sati da se stegnu.
Uživajte u posnim rafaelo kuglicama.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)