SITNI ČOKOLADNI KOLAČI KOJI SE PRAVE ZA 15 MINUTA: Mogu da budu posni i mrsni - najukusnija poslastica za slavu
Sitni čokoladni kolači koji se prave za 15 minuta mogu da budu posni i mrsni, a to je najukusnija poslastica za slavu

Sitni kolači za slavu su nam svima omiljeni i njih domaćice spremaju iz godine u godinu, ali uglavnom su to oni na koje smo svi navikli.
Ukusna bajadera, rafaelo kuglice, ruske kape...
Sada su pred vama sitni čokoladni kolači koje možete da pravite i u posnoj i mrsnoj varijanti.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.
Gotovi su za samo 15 minuta.
Ovi sastojci su potrebni za recept:
čokoladne mrvice
350 g mlevenog keksa (može i posni)
140 g mlečne čokolade (može i posna)
150 g šećera u prahu
200 ml mleka ( sojino može ako spremate posne)
30 g kakao praha
80 g putera ( posni margarin ako pravite posno)
Ispred vas je sada način pripreme:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu i kakaom. Dodajte istopljeni puter i mleko, pa lepo sjedinite smesu.
Prebacite je na pek papir, oblikujte kao veknu, pa urolajte u pek papir.
Zatim odložite u frižider na 2-3 sata. Isecite na parčiće i umočite vrh u mlečnu čokoladu koju ste istopili na pari.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Vratite sitne kolače u frižider da se čokolada stegne.
Prijatno!

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)