SITNI ČOKOLADNI KOLAČI KOJI SE PRAVE ZA 15 MINUTA: Mogu da budu posni i mrsni - najukusnija poslastica za slavu
Sitni čokoladni kolači koji se prave za 15 minuta mogu da budu posni i mrsni, a to je najukusnija poslastica za slavu

Sitni kolači za slavu su nam svima omiljeni i njih domaćice spremaju iz godine u godinu, ali uglavnom su to oni na koje smo svi navikli.
Ukusna bajadera, rafaelo kuglice, ruske kape...
Sada su pred vama sitni čokoladni kolači koje možete da pravite i u posnoj i mrsnoj varijanti.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Možda vas zanima:

NAJBRŽE I NAJJEFTINIJE POSNE KUGLICE: Poslužite ih na slavskoj trpezi i gosti će da se raspamete!
Kakva god prilika da je u pitanju, ovi ukusni kolačići će svakoga oduševiti.

NAJPOPULARNIJI SLAVSKI KOLAČI Sitni zalogaji tradicije koji vas vraćaju u detinjstvo (RECEPT)
Rapsodija ukusa i sitni zalogaji tradicije. Koji vam prvi dezert pada napamet kada pomenemo slave?
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.
Gotovi su za samo 15 minuta.
Ovi sastojci su potrebni za recept:
čokoladne mrvice
350 g mlevenog keksa (može i posni)
140 g mlečne čokolade (može i posna)
150 g šećera u prahu
200 ml mleka ( sojino može ako spremate posne)
30 g kakao praha
80 g putera ( posni margarin ako pravite posno)
Ispred vas je sada način pripreme:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu i kakaom. Dodajte istopljeni puter i mleko, pa lepo sjedinite smesu.
Prebacite je na pek papir, oblikujte kao veknu, pa urolajte u pek papir.
Zatim odložite u frižider na 2-3 sata. Isecite na parčiće i umočite vrh u mlečnu čokoladu koju ste istopili na pari.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Vratite sitne kolače u frižider da se čokolada stegne.
Prijatno!

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija
Komentari(0)