NEKADA NAM JE MALO BILO SASVIM DOVOLJNO Na ovoj hrani odrasle su generacije Srba, a danas je zaboravljena
Bila je to sita užina, koja je služila i ljudima u polju da utole glad i izdrže teške poslove.
Kriška hleba, sa začinima, narodna je hrana na kojoj su odrasle mnoge generacije.
Posebno kada se domaći hleb pekao u furunama, a kriška cipovke bila veće od dečijih obraza.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
U vreme dok su se deca igrala, trčala, družila, svađala i plakala zajedno, majke su im na krišku hleba bela mazale svinjsku mast.
Bila je to sita užina, koja je služila i ljudima u polju da utole glad i izdrže teške poslove.
U ostavama se krio drugi važan sastojak ove namirnice, svinjska mast smeštena u emajliranim kacama.
Danas se mast može kupiti u svakoj prodavnici, pa zašto onda ne probati ponovo ukuse detinjstva.
Hleba i masti na današnjem meniju novih domaćica može da bude, što da ne, i neka vrsta predjela ili koktel posluženja.
Sem hleba i masti, potrebna su za ovaj „specijalitet“ još dva začina, mlevena paprika i so a mogu se dodavati kriške crnog luka.
Sastojci:
- parče hleba
- svinjska mast
- mlevena crvena paprika
- so
Priprema:
Iseći hleb na parčad, može se koristiti i prženi topli hleb.
Namazati svako parče mašću, posoliti i posuti crvenu, melvenu, slatku papariku. Prijatno!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Komentari(0)