NEKADA NAM JE MALO BILO SASVIM DOVOLJNO Na ovoj hrani odrasle su generacije Srba, a danas je zaboravljena
Bila je to sita užina, koja je služila i ljudima u polju da utole glad i izdrže teške poslove.
Kriška hleba, sa začinima, narodna je hrana na kojoj su odrasle mnoge generacije.
Posebno kada se domaći hleb pekao u furunama, a kriška cipovke bila veće od dečijih obraza.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
Možda vas zanima:
Objavljena lista 100 najboljih hlebova na svetu: Srpski klasik ušao u favorite i zauzeo visoko mesto
Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu.
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
U vreme dok su se deca igrala, trčala, družila, svađala i plakala zajedno, majke su im na krišku hleba bela mazale svinjsku mast.
Bila je to sita užina, koja je služila i ljudima u polju da utole glad i izdrže teške poslove.
U ostavama se krio drugi važan sastojak ove namirnice, svinjska mast smeštena u emajliranim kacama.
Danas se mast može kupiti u svakoj prodavnici, pa zašto onda ne probati ponovo ukuse detinjstva.
Hleba i masti na današnjem meniju novih domaćica može da bude, što da ne, i neka vrsta predjela ili koktel posluženja.
Sem hleba i masti, potrebna su za ovaj „specijalitet“ još dva začina, mlevena paprika i so a mogu se dodavati kriške crnog luka.
Sastojci:
- parče hleba
- svinjska mast
- mlevena crvena paprika
- so
Priprema:
Iseći hleb na parčad, može se koristiti i prženi topli hleb.
Namazati svako parče mašću, posoliti i posuti crvenu, melvenu, slatku papariku. Prijatno!
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Ovakve krofne nikada niste probali: Spremite najmilijima poslasticu kojoj neće odoleti, tope se u ustima
Ovaj recept svideće se mnogima.
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Komentari(0)