OVO SIROTINJSKO JELO JE DRAGAN NIKOLIĆ NAJVIŠE VOLEO DA JEDE: Obožavao ga je UZ PIVO
Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić bio je veliki gurman, ali nije se previše motao po kuhinji.

Jednom prilikom je sam rekao da zna dobro da napravi palačinke, ali i da spremi morsku i rečnu ribu.
– Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu – rekao je tada slavni Gaga.
Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao „pole“ ili „polutke“, a recept je više nego jednostavan.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Krompir
Kajmak
Slaninica
So
Priprema:
Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini. Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha. Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.
Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite sa pečenjem. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Kada poslužite krompir dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.
I, naravno, ne zaboravite pivo!
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)