OVO SIROTINJSKO JELO JE DRAGAN NIKOLIĆ NAJVIŠE VOLEO DA JEDE: Obožavao ga je UZ PIVO

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić bio je veliki gurman, ali nije se previše motao po kuhinji.

OVO SIROTINJSKO JELO JE DRAGAN NIKOLIĆ NAJVIŠE VOLEO DA JEDE: Obožavao ga je UZ PIVO
Printscreen/Youtube

Jednom prilikom je sam rekao da zna dobro da napravi palačinke, ali i da spremi morsku i rečnu ribu.

– Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu – rekao je tada slavni Gaga.

Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao „pole“ ili „polutke“, a recept je više nego jednostavan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Krompir
Kajmak
Slaninica
So

Priprema:

Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini. Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha. Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.

Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite sa pečenjem. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Kada poslužite krompir dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.

I, naravno, ne zaboravite pivo!

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading