Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA
Kada bilo koju ženu pitate zašto stavlja lovorov list u hranu ona će obično reći, da da ukus ili aromu.

U stvari, dodavanjem lovorovog lista u meso pretvara trigliceride u monolipide, a da biste to testirali prepolovite jedno pile i svaku polovinu kuvajte zasebno.
U jednu šerpu stavite lovorov list u drugoj ostavite bez lovorovog lista i zabeležite nakon kuvanja količinu masnoće u obe šerpe.
Ako imate lovorov list ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnoge prednosti.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti.
pixabay
Lovorov list leči probavne smetnje: nadimanje, gorušicu, kiselinu i zatvor.
Regulišite pokretljivost creva ispijanjem toplog čaja od lovora.
Pored toga što snižava visok nivo šećera u krvi on je odličan antioksidant.
Omogućava telu da proizvodi insulin tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana.
Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida.
Veoma je koristan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je veoma bogat vitaminom C.
Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja.
Lovorov list štiti od srčanog i moždanog udara jer sadrži jedinjena koja štite srce i krvne sudove.
Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid. To su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u organizmu.
Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san.
Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista 2x dnevno rastvara kamen u bubregu i leči infekcije.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)