Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA
Kada bilo koju ženu pitate zašto stavlja lovorov list u hranu ona će obično reći, da da ukus ili aromu.
U stvari, dodavanjem lovorovog lista u meso pretvara trigliceride u monolipide, a da biste to testirali prepolovite jedno pile i svaku polovinu kuvajte zasebno.
U jednu šerpu stavite lovorov list u drugoj ostavite bez lovorovog lista i zabeležite nakon kuvanja količinu masnoće u obe šerpe.
Ako imate lovorov list ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnoge prednosti.
Možda vas zanima:
SRBI SU GA KRILI OD TURAKA ZBOG TAJNE MOĆI: Čudesni Gospin Plašt, bilje sa Kopaonika koje ŽENE moraju da piju!
U najtamnijim vekovima srpske istorije, jedno bilje je bilo važnije od zlata, a čuvale su ga samo najstarije srpske travarice. Zbog svoje moći da leči "ženske boljke", nosilo je ime Bogorodice. Ovo su tajni recepti i rituali za biljku za koju su Turci verovali da im donosi propast!
NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može: Nepravedno zanemarena, a izuzetno POVOLJNO DELUJE NA CEO ORGANIZAM!
Jača imunitet, povoljno deluje na srce i želudac...
Možda vas zanima:
SRBI SU GA KRILI OD TURAKA ZBOG TAJNE MOĆI: Čudesni Gospin Plašt, bilje sa Kopaonika koje ŽENE moraju da piju!
U najtamnijim vekovima srpske istorije, jedno bilje je bilo važnije od zlata, a čuvale su ga samo najstarije srpske travarice. Zbog svoje moći da leči "ženske boljke", nosilo je ime Bogorodice. Ovo su tajni recepti i rituali za biljku za koju su Turci verovali da im donosi propast!
NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može: Nepravedno zanemarena, a izuzetno POVOLJNO DELUJE NA CEO ORGANIZAM!
Jača imunitet, povoljno deluje na srce i želudac...
Možda vas zanima:
SRBI SU GA KRILI OD TURAKA ZBOG TAJNE MOĆI: Čudesni Gospin Plašt, bilje sa Kopaonika koje ŽENE moraju da piju!
U najtamnijim vekovima srpske istorije, jedno bilje je bilo važnije od zlata, a čuvale su ga samo najstarije srpske travarice. Zbog svoje moći da leči "ženske boljke", nosilo je ime Bogorodice. Ovo su tajni recepti i rituali za biljku za koju su Turci verovali da im donosi propast!
NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može: Nepravedno zanemarena, a izuzetno POVOLJNO DELUJE NA CEO ORGANIZAM!
Jača imunitet, povoljno deluje na srce i želudac...
Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti.
pixabay
Lovorov list leči probavne smetnje: nadimanje, gorušicu, kiselinu i zatvor.
Regulišite pokretljivost creva ispijanjem toplog čaja od lovora.
Pored toga što snižava visok nivo šećera u krvi on je odličan antioksidant.
Omogućava telu da proizvodi insulin tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana.
Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida.
Veoma je koristan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je veoma bogat vitaminom C.
Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja.
Lovorov list štiti od srčanog i moždanog udara jer sadrži jedinjena koja štite srce i krvne sudove.
Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid. To su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u organizmu.
Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san.
Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista 2x dnevno rastvara kamen u bubregu i leči infekcije.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)