Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kada bilo koju ženu pitate zašto stavlja lovorov list u hranu ona će obično reći, da da ukus ili aromu.

paulj
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom

U stvari, dodavanjem lovorovog lista u meso pretvara trigliceride u monolipide, a da biste to testirali prepolovite jedno pile i svaku polovinu kuvajte zasebno.

U jednu šerpu stavite lovorov list u drugoj ostavite bez lovorovog lista i zabeležite nakon kuvanja količinu masnoće u obe šerpe.

Ako imate lovorov list ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnoge prednosti.

Možda vas zanima:

smilje

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!

Zanimljivosti

16:00

5 april, 2024

Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.

Možda vas zanima:

smilje

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!

Zanimljivosti

16:00

5 april, 2024

Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.

Možda vas zanima:

smilje

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!

Zanimljivosti

16:00

5 april, 2024

Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.

Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti. 

Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA pixabay
 

Lovorov list leči probavne smetnje: nadimanje, gorušicu, kiselinu i zatvor.

Regulišite pokretljivost creva ispijanjem toplog čaja od lovora.

Pored toga što snižava visok nivo šećera u krvi on je odličan antioksidant.

Omogućava telu da proizvodi insulin tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana.

Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida.

Veoma je koristan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je veoma bogat vitaminom C.

Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja.

Lovorov list štiti od srčanog i moždanog udara jer sadrži jedinjena koja štite srce i krvne sudove.

Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid. To su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u organizmu.

Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san.

Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista 2x dnevno rastvara kamen u bubregu i leči infekcije.

 

 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading