Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA
Kada bilo koju ženu pitate zašto stavlja lovorov list u hranu ona će obično reći, da da ukus ili aromu.

U stvari, dodavanjem lovorovog lista u meso pretvara trigliceride u monolipide, a da biste to testirali prepolovite jedno pile i svaku polovinu kuvajte zasebno.
U jednu šerpu stavite lovorov list u drugoj ostavite bez lovorovog lista i zabeležite nakon kuvanja količinu masnoće u obe šerpe.
Ako imate lovorov list ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnoge prednosti.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Možda vas zanima:

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.

NEVEROVATNO MOĆNA BILJKA: Razbija kamen u bubregu, topi salo i maksimalno jača imunitet!
Upravo jedan vrlo moćan lek je i beli slez. Čaj od ove biljke čini čuda za organizam i zato se decenijama koristi u tradicionalnoj medicini.
Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti.
pixabay
Lovorov list leči probavne smetnje: nadimanje, gorušicu, kiselinu i zatvor.
Regulišite pokretljivost creva ispijanjem toplog čaja od lovora.
Pored toga što snižava visok nivo šećera u krvi on je odličan antioksidant.
Omogućava telu da proizvodi insulin tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana.
Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida.
Veoma je koristan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je veoma bogat vitaminom C.
Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja.
Lovorov list štiti od srčanog i moždanog udara jer sadrži jedinjena koja štite srce i krvne sudove.
Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid. To su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u organizmu.
Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san.
Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista 2x dnevno rastvara kamen u bubregu i leči infekcije.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Komentari(0)