SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN, A JEDU NA BOGOJAVLJENJE Kako spremiti pihtije naših baka (RECEPT)
Običaj je da ih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista. One su nezaobilazne i na slavi Sveti Jovan.

Spremaju se na Krstovdan, a jedu na Bogojavljenje.
Sastojci:
4-5 svinjskih mladih nogica
1 suva svinjska kolenica ili rebra
soli..bibera u zrnu
lovorov list
1 glavica belog luka
voda
Priprema:
Nogice dobro očistiti oprati i staviti u dublji lonac. Ako kuvate u ekspres loncu sipajte vode da ogrezne. Dodaj so, biber lovorov list.
Možda vas zanima:

Bogojavljenje, Krstovdan, Sveti Jovan: Pred nama su 3 velika praznika, evo kada se posti i šta obavezno morate da radite
U subotu slavimo Krstovdan, u nedelju Bogojavljenje, a u ponedeljak Svetog Jovana Krstitelja. Ovo su tri velika praznika koja će svaki vernik ispoštovati

SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
Možda vas zanima:

Bogojavljenje, Krstovdan, Sveti Jovan: Pred nama su 3 velika praznika, evo kada se posti i šta obavezno morate da radite
U subotu slavimo Krstovdan, u nedelju Bogojavljenje, a u ponedeljak Svetog Jovana Krstitelja. Ovo su tri velika praznika koja će svaki vernik ispoštovati

SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
Možda vas zanima:

Bogojavljenje, Krstovdan, Sveti Jovan: Pred nama su 3 velika praznika, evo kada se posti i šta obavezno morate da radite
U subotu slavimo Krstovdan, u nedelju Bogojavljenje, a u ponedeljak Svetog Jovana Krstitelja. Ovo su tri velika praznika koja će svaki vernik ispoštovati

SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
Ostavi da kuvaju 10-15 min. pa pokupiti penu. Zatvoriti poklopac i ostaviti na tiho 1-1,5 sat da kuvaju. Ako kuvate u običnom loncu sipajte dva puta više vode on nogica stavite sve navedeno i kuvajte oko 3 sata na tihoj vatri.
Kad su skuvane ocediti čorbicu a meso odvojiti od kostiju. U tanjire rasporediti sitno seckani beli luk i odvojeno meso.
Pihtije posoliti i čorbicom preliti meso sa belim lukom. Po želji odozgo staviti tucane i slatke paprike.
Ostaviti preko noći da se stegnu.
Detalje pripreme pogledati u videu:
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)