SARMICE U LISTU VINOVE LOZE I BLITVE Odlične su na ovaj način, tradicija plus vitamini
Staro tradicionalno jelo u dva lista.

Sarme su najčešće jelo na slavama, ali ih mi Srbi toliko volimo da ih jedemo i ostalim danima... Pogotovo što su još bolje kad se podgreju!
Sarmice u dva lista
Sastojci:
(za 4 osobe)
8 listova blitve
Možda vas zanima:

LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)
Toliko dobar da nećete znati kad je dosta.

TRADICIONALNO JELO ZA KOJE NISTE ČULI Zaboravljena pita iz davnih vremena
Kvrguša je tradicionalno jelo srpske kuhinje.
Možda vas zanima:

LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)
Toliko dobar da nećete znati kad je dosta.

TRADICIONALNO JELO ZA KOJE NISTE ČULI Zaboravljena pita iz davnih vremena
Kvrguša je tradicionalno jelo srpske kuhinje.
Možda vas zanima:

LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)
Toliko dobar da nećete znati kad je dosta.

TRADICIONALNO JELO ZA KOJE NISTE ČULI Zaboravljena pita iz davnih vremena
Kvrguša je tradicionalno jelo srpske kuhinje.
8 listova vinove loze
500 gr mlevene junetine
170gr pirinča
4 jajeta
1 velika glavica crvenog luka
1 supena kašika svežeg peršunovog lista
1 supena kašika mirođije
1 supena kašika mešavine začina
so i biber
1,5dcl maslinovog ulja
2dcl pavlake
Priprema:
Listove blitve očistiti od viška peteljki.
Listove blitve i vinove loze preliti vrelom vodom i ostaviti tri minuta, a zatim procediti i ohladiti.
Punjenje:
U posudi pomešati mleveno meso, pirinač, dodati umućeno belance, jedno žumance i sitno iseckan crveni luk.
Začiniti sa peršunovim listom, mirođijom, mešavinom začina.
Dodati soli i bibera po ukusu.
Masu promešati i dobro sjediniti.
Na dno posude u kojoj ćemo peći sarme poslagati listove blitve i vinove loze.
Motati smesu u listove i slagati ih u posudu.
Složene sarmice preliti sa maslinovim uljem i pola litre vode.
Peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 200C.
Preliv:
Pomešati 3 jajeta i pavlaku u posebnoj činiji. Dodati 0.5dcl maslinovog ulja.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Nakon 45 minuta u rerni, sarmice izvaditi, preliti i vratiti na još 10 minuta u rernu.
Prijatno!
Mi smo se odlučili za ovaj preliv jer smo u jednom restoranu probali ovu varijantu i oduševili se. U pravu su svi koji kažu da je neuobičajeno.Tradicionalno jeste ili bez preliva ili sa prelivom od gustog jogurta ili kisele pavlake. Ili opet samo sa čašom jogurta u prilogu.
U svakom slučaju uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)