BRZO I LAKO DO KOLAČA SA MAKOM Jeftin slatkiš koji će vas i vaše ukućane oboriti s nogu
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Seme maka se smatra superhranom i zbog toga treba što češće da ga koristite u ishrani. Ovo seme je izuzetno bogato vitaminom C, E i vitaminima B kompleksa koji deluju kao važni kofaktori u metabolizmu masti i ugljenih hidrata. Obiluje i važnim mineralima koji su lako iskoristljivi.
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Potrebno je:
- 2 jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr. maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke pa ih preručiti u pleh. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Kolač premazati topljenom čokoladom ili džemom.
Uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
Komentari(0)