BRZO I LAKO DO KOLAČA SA MAKOM Jeftin slatkiš koji će vas i vaše ukućane oboriti s nogu
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.

Seme maka se smatra superhranom i zbog toga treba što češće da ga koristite u ishrani. Ovo seme je izuzetno bogato vitaminom C, E i vitaminima B kompleksa koji deluju kao važni kofaktori u metabolizmu masti i ugljenih hidrata. Obiluje i važnim mineralima koji su lako iskoristljivi.
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

Potrebno je:
- 2 jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr. maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke pa ih preručiti u pleh. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Kolač premazati topljenom čokoladom ili džemom.
Uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)