BRZO I LAKO DO KOLAČA SA MAKOM Jeftin slatkiš koji će vas i vaše ukućane oboriti s nogu
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Seme maka se smatra superhranom i zbog toga treba što češće da ga koristite u ishrani. Ovo seme je izuzetno bogato vitaminom C, E i vitaminima B kompleksa koji deluju kao važni kofaktori u metabolizmu masti i ugljenih hidrata. Obiluje i važnim mineralima koji su lako iskoristljivi.
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Potrebno je:
- 2 jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr. maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke pa ih preručiti u pleh. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Kolač premazati topljenom čokoladom ili džemom.
Uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Komentari(0)