BRZO I LAKO DO KOLAČA SA MAKOM Jeftin slatkiš koji će vas i vaše ukućane oboriti s nogu
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Seme maka se smatra superhranom i zbog toga treba što češće da ga koristite u ishrani. Ovo seme je izuzetno bogato vitaminom C, E i vitaminima B kompleksa koji deluju kao važni kofaktori u metabolizmu masti i ugljenih hidrata. Obiluje i važnim mineralima koji su lako iskoristljivi.
Danas vam donosimo recept za brzi, a hranljivi kolač sa makom.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Potrebno je:
- 2 jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr. maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke pa ih preručiti u pleh. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Kolač premazati topljenom čokoladom ili džemom.
Uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)