MNOGO JE BAKINIH KOLAČA Samo su jedne galete!

16:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakini kolač. Za ovaj recept kažu da je najbolji koji je isproban od velikog broja osoba. Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana, ako ih ne pojedete koliko su dobre.

galete
Shutterstock

Sastojci:

4 većih jaja

300 ml ulja
300 gr šecera
korica jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Izmešati jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.

2. Kada se kalup dovoljno zagreje, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3. Na nekim aparatima za galete obaveštava lampa, kada svetli crveno tada bi trebalo galete se još peći, a kada se ugasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah bi trebalo vaditi iz kalupa.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari(0)

Loading