MNOGO JE BAKINIH KOLAČA Samo su jedne galete!
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakini kolač. Za ovaj recept kažu da je najbolji koji je isproban od velikog broja osoba. Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana, ako ih ne pojedete koliko su dobre.

Sastojci:
4 većih jaja
300 ml ulja
300 gr šecera
korica jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Izmešati jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
3. Na nekim aparatima za galete obaveštava lampa, kada svetli crveno tada bi trebalo galete se još peći, a kada se ugasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah bi trebalo vaditi iz kalupa.
BONUS VIDEO:

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)