MNOGO JE BAKINIH KOLAČA Samo su jedne galete!
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakini kolač. Za ovaj recept kažu da je najbolji koji je isproban od velikog broja osoba. Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana, ako ih ne pojedete koliko su dobre.

Sastojci:
4 većih jaja
300 gr šecera
korica jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Izmešati jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
3. Na nekim aparatima za galete obaveštava lampa, kada svetli crveno tada bi trebalo galete se još peći, a kada se ugasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah bi trebalo vaditi iz kalupa.
BONUS VIDEO:

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.
Komentari(0)