MNOGO JE BAKINIH KOLAČA Samo su jedne galete!
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakini kolač. Za ovaj recept kažu da je najbolji koji je isproban od velikog broja osoba. Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana, ako ih ne pojedete koliko su dobre.
Sastojci:
4 većih jaja
300 ml ulja
300 gr šecera
korica jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Izmešati jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:
PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:
PRELEPOG SU UKUSA! Snikers štangle, kolač koji vraća sećanje na detinjstvo (VIDEO)
Prelep recept sa fantastičnim sastavom
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
3. Na nekim aparatima za galete obaveštava lampa, kada svetli crveno tada bi trebalo galete se još peći, a kada se ugasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah bi trebalo vaditi iz kalupa.
BONUS VIDEO:
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Komentari(0)