NIJE IM LAKO Miroslav čuva ivanjičko nebo, protivgradni strelci u Srbiji danima ne spavaju mirno i imaju pune ruke posla (FOTO)

21:00

Aktuelno 0

Ivanjica – Nebo nad Srbijom prethodnih dana bilo je nemilosrdno. Olujno nevreme praćeno jakim gradom napravilo je ogromnu štetu na kućama, automobilima, voćnjacima i baštama u skoro svim delovima Srbije. Prvi na liniji odbrane, po oluji i kiši svakako su protivgradni strelci koji su prethodnih dana dan i noć u pripravnosti.

protivgradni strelci na zadatku
Foto: Rina

- Svi protivgradni strelci iz Ivanjice hitno po naređenju kreću na svoje položaje. Kad dobijemo dojavu, sve se ostavlja i „leti“ se na protoivgradnu stanicu, kako bi u najkraćem roku dejstvovali. Prethodnih dana samo u jednoj intervenciji ispalio sam 11 projektila u oblake koji su dolazili iz pravca Katića i Mučnja. Zahvaljujući tome  naš ovde kraj prošao je bez većih posledica, dok su sela Brezova i Anatema gore prošli od nas, priča  strelac Miroslav Cvetković iz sela Maskova.

 

Ovaj Ivanjičanin poslom protivgradnog strelca bavi se 15 godina i kako kaže kašnjenje u dejstvu nije reč koju poznaju ni on, ni njegove kolege. Posao nije toliko težak fizički, koliko je odgovoran. Tokom sezone poprilično udaljavanje od kuće i stanice je nemoguća misija.

Mi se nadamo da nas više neće zadesiti ovakvo nevreme tokom sezone, kao što je bilo pre neki dan. Vidim da ima ljudi koji  na veliki praznik rade, nadamo se da će nam to Bog oprostiti, a mi protivgradni strelci nismo svemogući da možemo zaštititi baš sve, dodaje Miroslav. 

Meštanin, Rade Ćirović dodaje da samo zajedničkim i sihronizovanim radom između samih protovgradnih strelaca moguće je sačuvati veliki deo teritorije.

- Pucalo je sa svih strana, pomislili smo da je vrag odneo šalu, ali uspešno smo razbili oblake. Dobili smo novih 15 raketa za nove nepogode da se branimo  i nadam se da će biti uspešno - dodao je Ćirović.

Komentari(0)

Loading