KAKO SE NEGUJE VINKA - CVET KRALJEVSKE LEPOTE: Odlično uspeva na terasi, ali i u bašti, a ukras je svakog dvorišta

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Ne morate biti vičan baštovan da bi vam cvet poput Vinke uspeo, dovoljno je da je redovno zalivate

vinka
Printscreen/Youtube

Vinka je cveće koje je poznato i kao "lepotica sa Madagaskara" jer je to njeno prirodno stanište. Na tom podneblju je vinka višegodišnja biljka, a kod nas se svako proleće i leto ponovo mora da zasadi.

Cena jedne sadnice ovog cveća kreće se do 150 dinara, a ukoliko kupujete naveliki cena može biti i niža.

Ovo cveće je definitivno i kraljica balkona, ali i lepih osunčanih leja u baštama. Vinka je neodoljivi cvet koji se može naći u više boja, a možete ga saditi u saksiju pojedinačo ili direktno u baštu ili žardinjeru.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Veliki plus vinke je što uspeva i na balkonima koji nemaju dovoljno sunca, a osim toga ne trebate biti preveliki stručnjak za biljke da bi se brinuli o ovoj lepotici.

Jednom kada je donesete u svoju kuću, presadite je u veće saksije da ima prostor za rast.

Zalivajte je redovno, ali pazite da ne preterate tako da, obavezno pre zalivanja proverite da li je zemljište suvo ili ne.

Ovo divno cveće krasiće vaš balkon do prvih dana jeseni, stoga se lepo brinite o njoj.

@lepotesrbijee Ovo etno-selo nalazi se na Zlatiboru i nudi uvid u tradicionalnu arhitekturu Srbije #fy #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #lepotesrbije #srbija #viralvideo #nature #zlatibor ♬ original sound - LepoteSrbije
reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading