Groblje postalo tesno, nema više mesta za sahranjivanje: Alaramantan problem u Topoli, jedino rešenje jesu parcele u Ljuboselu

18:00

Aktuelno 0

Groblje u Topoli, smešteno podno Oplenca postalo je tesno, jer su sva grobna mesta na parcelama popunjena. Zalaganjem zaposlenih u JKSP „Topola“ izvršeno je raščišćavanje i izgradnja grobnih mesta i na sporednim, zapuštenim površinama, kako bi se podmirile aktuelne potrebe.

groblje
Rina

- Usled nedostatka grobnih mesta na groblju Oplenac, neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u LJubeselu. Sa ciljem da obezbedimo rešenje problema na groblju u Ljubeselu izgrađeno je osam duplih i jedno pojedinačno grobno mesto. Stavljanje u funkciju i korišćenje kapaciteta groblja u Ljubeselu podrazumeva niz koraka koje izlaze iz okvira kapaciteta komunalnog preduzeća, potvrdjeno je za RINU u JKSP Topola.

Izgradnja kompletne infrastrukture, pristupnih puteva, parcelizaciju terena, izgradnja i opremanje kapele su preduslovi da se obezbede elementarni uslovi za potrebe sahranjivanja.

groblje Rina
 

- Opština Topola je realizaciju ovog projekta planirala u 2024. godini. Poslovi upravljanja grobljima podrazumevaju i kompletne službe čije je angažovanje vezano za sve potrebe održavanja grobalja.

Možda vas zanima:

Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u LJubeselu. Do momenta obezbeđivanje navedenih i neophodnih uslova JKSP „Topola“ će i dalje nastojati da obezbedi podršku građanima Topole u tako teškim momentima“, kaže u JKSP „Topola“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading