ISKUSNA DOMAĆICA PODELILA NEVEROVATNU CAKU ZA ČIŠĆENJE NAMEŠTAJA: Uz 1 sastojak iz kuhinje ZABLISTAĆE kao da je NOV

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Na drvenom stočiću u dnevnoj sobi i trpezarijskom stolu, često ostanu beli krugovi kao trajne fleke od mokrih čaša

nameštaj
Shutterstock

To se dešava čak i ako pazite i stavljate podmetače. Naravno, postoje hemijska sredstva za čišćenje, ali zašto da trošite dodatni novac? Upotrebite majonez koji imate u frižideru.

Da, dobro ste čuli. Majonez nije samo za hamburgere, pomfrit; to je spas za vaš drveni nameštaj koji ima fleke od tečnosti. Nanesite veliku kašiku majoneza direktno na svaku fleku.

Ostavite da stoji oko 30 minuta do sat vremena. Ulja i masti iz majoneza će izvući vodu iz drveta. Nakon tog perioda jednostavno obrišite majonez mekom krpom. Fleka će nestati. Ukoliko su ostali tragovi, ponovite postupak.

Majonez upotrebite i za glancanje nameštaja. Stavite malo na suvu čistu krpu, izglancajte drveni sto ili police i zasijaće kao novi! Za ovo treba koristiti klasičan majonez, bez ikakvih dodataka, poput začinskog bilja.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading