ISKUSNA DOMAĆICA PODELILA NEVEROVATNU CAKU ZA ČIŠĆENJE NAMEŠTAJA: Uz 1 sastojak iz kuhinje ZABLISTAĆE kao da je NOV

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Na drvenom stočiću u dnevnoj sobi i trpezarijskom stolu, često ostanu beli krugovi kao trajne fleke od mokrih čaša

nameštaj
Shutterstock

To se dešava čak i ako pazite i stavljate podmetače. Naravno, postoje hemijska sredstva za čišćenje, ali zašto da trošite dodatni novac? Upotrebite majonez koji imate u frižideru.

Da, dobro ste čuli. Majonez nije samo za hamburgere, pomfrit; to je spas za vaš drveni nameštaj koji ima fleke od tečnosti. Nanesite veliku kašiku majoneza direktno na svaku fleku.

Ostavite da stoji oko 30 minuta do sat vremena. Ulja i masti iz majoneza će izvući vodu iz drveta. Nakon tog perioda jednostavno obrišite majonez mekom krpom. Fleka će nestati. Ukoliko su ostali tragovi, ponovite postupak.

Majonez upotrebite i za glancanje nameštaja. Stavite malo na suvu čistu krpu, izglancajte drveni sto ili police i zasijaće kao novi! Za ovo treba koristiti klasičan majonez, bez ikakvih dodataka, poput začinskog bilja.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading