Ponovo radi Čigota: Osposobljen deo za ambulantne peglede i laboratorisjke analize

11:00

Aktuelno 0

Majstori u punom jeku rade na rekonstrukciji krova

Čigota
rina

Nakon velikog požara i pričinjene štete na objektu, Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru od danas ponovo počinje sa radom, osposobljeni su delovi u kojima se vše ambulantni pregledi laboratorijske analize.

- Radiće fizijatri, kardiolozi, pedijatri i specijalisti nuklearne medicine. Svi pacijenti koji su imali zakazane preglede, u najkraćem roku dobiće svoje nove termne. Trenutno nemamo nikog u smeštaju, ali se nadam da ćemo od vikenda kenuti sa "Čigota" i "Čigotica" programom, kaže za RINU Aleksandar Simić, direktor Specijalne bolnice Čigota.

Radovi na sanaciji štete su u punm jeku, sav oštećeni prostor je očišćen, a na terenu su i građevinski radnici koji prave konstrukciju za privremeni krov. Nakon toga trebalo bi da usledi rekonstrukcija B, AB i C bloka.

- Šteta je zaista velika, peti i šesti sprat su potpuno izgoreli, a zbog velike količine vode koja se slivala oštećeni su i spatovi ispod. Jedini koji nije oštećen je A blok, njega smo uspeli da spasimo spasimo kao i deo restorana i ambulantni deo, kaže Spasić.

U obnovi Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma, koja je od velikog značaja i simbol Zlatibora, ali i veoma važna za celu Srbiju, veliku pomoć pružaju država i lokalna samouprava.

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading