Novac od svakog prodatog ski-pas na Zlataru ide za lečenje malenog dečaka Nea

10:00

Aktuelno 0

Neverovatna slika sa jednog srpskog skijališta, veliko bravo za ovu odluku

humanitarna pomoć
rina

 Dok danima unazad možemo čuti kako su na skijalištima paprene cene, sa ski centra na Zlataru stiže potpuno drugačija slika. Danas je na njemu novac od svakog prodatog ski-pasa ostavljen u posebnu kasicu i biće predat majci dečaka Nea koji boluje od autizma.

- Dečak je došao na skijalište, videli smo da ima zdravstveni problem. Kasnije nam je njegova majka rekla da ima autizam i da je jedina nada za njgeiv oporavk lečenje u Turskoj. Ideja da se skupi novac za njegovo lečenje potekla je od direktora skijališta Aleksandra Mojićevića, rekao je za RINU Salih Turkmanović zaposlen na Skijalištu "Zlatar".

humanitarna pomoć rina
 

On dodaje da ne samo oni koji su želeli da kupe ski-pas već i svi ljudi dobre volje mogu da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Cena ski pasa za odrasle je 1500, a za decu 1000 dinara, a danas kao nikada žeimo da ih na stazama bude što više. U vremenu od 18 do 20 časova je noćno skijanje pod reflektoima, a cena ski pasa je 1.000 dinara za sve kartegorije, rekao je Salih.

Mali Neo je inače sin Novovarošanke Selme Hadžibegović koja živi i radi u Sarajevu. Neo ima autizam i potrebna mu je hitna transplantacija matičnim ćelijama u Turskoj.

humanitarna pomoć rina
 

- Transplantacija matičnim ćelijama su poslednja nada za ovog dečaka da se oslobodi svakodnevnih bolova i možda progovori. Za dva tretmana u razmaku od 15 dana potrebno mu je 18.000 eura.

Ukoliko ste u mogućnosti, Neovo lečenje možete podržati u skladu sa svojim mogućnostima uplatom na dinarski račun kod NLB Komercijalne banke: 205-0000000526470-32. Račun za pomoć je otvoren do 31.01. 2024. godine, napisano je u apelu za pomoć koji poslednjih dan kruži društvenim mrežama.

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

13 jul, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Komentari(0)

Loading