Novac od svakog prodatog ski-pas na Zlataru ide za lečenje malenog dečaka Nea

10:00

Aktuelno 0

Neverovatna slika sa jednog srpskog skijališta, veliko bravo za ovu odluku

humanitarna pomoć
rina

 Dok danima unazad možemo čuti kako su na skijalištima paprene cene, sa ski centra na Zlataru stiže potpuno drugačija slika. Danas je na njemu novac od svakog prodatog ski-pasa ostavljen u posebnu kasicu i biće predat majci dečaka Nea koji boluje od autizma.

- Dečak je došao na skijalište, videli smo da ima zdravstveni problem. Kasnije nam je njegova majka rekla da ima autizam i da je jedina nada za njgeiv oporavk lečenje u Turskoj. Ideja da se skupi novac za njegovo lečenje potekla je od direktora skijališta Aleksandra Mojićevića, rekao je za RINU Salih Turkmanović zaposlen na Skijalištu "Zlatar".

humanitarna pomoć rina
 

On dodaje da ne samo oni koji su želeli da kupe ski-pas već i svi ljudi dobre volje mogu da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Cena ski pasa za odrasle je 1500, a za decu 1000 dinara, a danas kao nikada žeimo da ih na stazama bude što više. U vremenu od 18 do 20 časova je noćno skijanje pod reflektoima, a cena ski pasa je 1.000 dinara za sve kartegorije, rekao je Salih.

Mali Neo je inače sin Novovarošanke Selme Hadžibegović koja živi i radi u Sarajevu. Neo ima autizam i potrebna mu je hitna transplantacija matičnim ćelijama u Turskoj.

humanitarna pomoć rina
 

- Transplantacija matičnim ćelijama su poslednja nada za ovog dečaka da se oslobodi svakodnevnih bolova i možda progovori. Za dva tretmana u razmaku od 15 dana potrebno mu je 18.000 eura.

Ukoliko ste u mogućnosti, Neovo lečenje možete podržati u skladu sa svojim mogućnostima uplatom na dinarski račun kod NLB Komercijalne banke: 205-0000000526470-32. Račun za pomoć je otvoren do 31.01. 2024. godine, napisano je u apelu za pomoć koji poslednjih dan kruži društvenim mrežama.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading