Sabor trubača u Guči zakazan za period od 1. do 4 avgusta sledeće godine, biće to fešta nad feštama

14:00

Aktuelno 0

Poznat datum kada će Srbija biti najveselija zemlja na Balkanu

sabor u guči
rina

 Iako je tek novembar uveliko se radi na pripremanju najveće trubačke smotre na svetu, koja je tradicionalno rezervisana za avgust. Sada je poznat i datum njenog održavanja za sledeću godinu, tako da je Sabor trubača u Guči zakazan za period od 1. do 4. avgusta.

- Odluka o terminu održavanja Sabora trubača doneta je u Guči na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra opštine Lučani. Festival će početi predsaborskim danom 01. avgusta, da bi potom, od 02. do 04. avgusta, po 63. put Guča, u okviru Sabora, ugostila najbolje trubačke orkestre i stotine hiljada turista iz celog sveta, potvrđeno je za agenciju RINA.

Organizatori najvećeg festivala trube na svetu su Opština Lučani, Kulturni centar Guča, Turistička organizacija Dragačevo, i produkcijska kuća Skajmjuzik iz koje je saopšteno da će se tokom organizacije i dalje ostati dosledno očuvanju i promociji trubaštva i srpske tradicije.

Da i te kako idu u pravom smeru dokazano je ove godine, kada je Sabor trubača u Guči bila druga najposećenija manifestacija u Srbiji sa 250.000 posetilaca, dok je na prvom mestu Beer fest u Beogradu sa 275.000 i na trećem meste Exit sa oko 200.000 gostiju.

- To nam je veliki podstrek da nastavimo dalje kao što je to bilo ove godine. Polako Guču vraćamo na staze stare slave i to je ono što raduje nas, ali i sve meštane koji žive za Sabor trubača. Ono što je sigurno doprinelo da Guča bude među najposećenijim mestima u Srbiji jeste saradnja sa produkcijom Sky music. Njihov stručni tim zajedno sa zapolenima u resornim ustanovama u Guči napravili su koncept na pravim temeljima koji je naišao na odličan prijem kod širokih narodnih masa, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading