AKO IMATE ŠKOLARCE, OVO JE VAŽNO DA ZNATE Evo kada đaci idu na prvi raspust i kada ih sve čekaju "pauze"

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Letnji raspust ove godine za maturante počinje 31. maja, dok će ostali učenici školsku godinu završiti nekoliko dana kasnije, 14. juna.

deca
Shutterstock

 

Školska godina tek što je počela, a prvi mini-raspust đake čeka već u novembru. Ipak, školarci iz Vojvodine moraće na odmor da pričekaju do kraja decembra. Letnji raspust ove godine za maturante počinje 31. maja, dok će ostali učenici školsku godinu završiti nekoliko dana kasnije, 14. juna.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu đacima u centralnoj Srbiji donosi prvi raspust koji će trajati od 8. do 12. novembra, te će se u klupe vratiti sledećeg dana. Ipak, ovaj raspust izostaće za učenike iz Vojvodine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prvi raspust u vojvođanskim školama tek u decembru

Prvi raspust vojvođanske đake čeka tek 25. decembra, dok će učenici iz centralne Srbije na odmor krenuti 29. dana istog meseca. Ipak, oni će i duže odmarati, te se đaci sa severa u klupe vraćaju već 15. januara, dok će u ostatku Srbije uživati sve do 22. januara.

Školska slava, Sveti Sava, obeležava se 27. januara kao radni, nenastavni dan.

Već u februaru sledi novi odmor koji će biti isti i za đake iz Vojvodine i iz centralne Srbije. Dan državnosti Srbije obeležava se 15. februara, a učenici će se u škole vratiti 19. februara.

Đaci iz Vojvodine na raspustu od kraja marta

Iako će biti uskraćeni za mini-raspust na početku školske godine, učenici iz Vojvodine odmaraće dosta duže od drugara iz ostataka zemlje na proleće. Naime, raspust počinje 28. marta, a završava se 3. aprila. Nakon toga, sledi još jedan odmor počecši od 1. maja koji će trajati do 6. dana tog meseca.

Đaci iz centralne Srbije spojiće dane od 29. aprila do 7. maja.

Kraj školske godine 14. juna

Kraj školske 2023/24 rezervisan je za 14. jun za sve đake osim maturanata. Oni koji završavaju svoje školovanje otići će na zasluženi odmor 31. maja, dok će 17, 18. i 19. jun biti dani za završni ispit.

Kada su u pitanju srednjoškolci, raspusti ostaju isti kao i za osnovne škole u Srbiji. Ipak, školska godina za starije đake završava se nešto kasnije, 21. juna.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading