AKO IMATE ŠKOLARCE, OVO JE VAŽNO DA ZNATE Evo kada đaci idu na prvi raspust i kada ih sve čekaju "pauze"

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Letnji raspust ove godine za maturante počinje 31. maja, dok će ostali učenici školsku godinu završiti nekoliko dana kasnije, 14. juna.

deca
Shutterstock

 

Školska godina tek što je počela, a prvi mini-raspust đake čeka već u novembru. Ipak, školarci iz Vojvodine moraće na odmor da pričekaju do kraja decembra. Letnji raspust ove godine za maturante počinje 31. maja, dok će ostali učenici školsku godinu završiti nekoliko dana kasnije, 14. juna.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu đacima u centralnoj Srbiji donosi prvi raspust koji će trajati od 8. do 12. novembra, te će se u klupe vratiti sledećeg dana. Ipak, ovaj raspust izostaće za učenike iz Vojvodine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prvi raspust u vojvođanskim školama tek u decembru

Prvi raspust vojvođanske đake čeka tek 25. decembra, dok će učenici iz centralne Srbije na odmor krenuti 29. dana istog meseca. Ipak, oni će i duže odmarati, te se đaci sa severa u klupe vraćaju već 15. januara, dok će u ostatku Srbije uživati sve do 22. januara.

Školska slava, Sveti Sava, obeležava se 27. januara kao radni, nenastavni dan.

Već u februaru sledi novi odmor koji će biti isti i za đake iz Vojvodine i iz centralne Srbije. Dan državnosti Srbije obeležava se 15. februara, a učenici će se u škole vratiti 19. februara.

Đaci iz Vojvodine na raspustu od kraja marta

Iako će biti uskraćeni za mini-raspust na početku školske godine, učenici iz Vojvodine odmaraće dosta duže od drugara iz ostataka zemlje na proleće. Naime, raspust počinje 28. marta, a završava se 3. aprila. Nakon toga, sledi još jedan odmor počecši od 1. maja koji će trajati do 6. dana tog meseca.

Đaci iz centralne Srbije spojiće dane od 29. aprila do 7. maja.

Kraj školske godine 14. juna

Kraj školske 2023/24 rezervisan je za 14. jun za sve đake osim maturanata. Oni koji završavaju svoje školovanje otići će na zasluženi odmor 31. maja, dok će 17, 18. i 19. jun biti dani za završni ispit.

Kada su u pitanju srednjoškolci, raspusti ostaju isti kao i za osnovne škole u Srbiji. Ipak, školska godina za starije đake završava se nešto kasnije, 21. juna.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading