Spas za meštane pribojskog zaseoka Osoje, konačno dobili betonski, bezbedan most

17:00

Aktuelno 0

Godinama preko reke prelazili uz pomoć improvizovane drvene ćuprije

priboj
rina

Meštani zaseoka Osoje kod Priboja godinama unazad teško su živeli prelazeći preko improvizovanog drvenog mosta postavljenog preko reke Poblaćnice, rizikujući tako svoju bezbednost. Most su mogli preći samo vešti pešaci, a dok reka ne podivlja prelazili su je volovksom zapregom ili traktorom.

Njihovim mukama sada je konačno došao kraj, jer je reka Poblaćnica ukroćena, završen je novi most, pa meštani konačno do Priboja mogu da stignu i automobilom.

- Za žitelje desetak domaćinstava Eminića, Šumana, Islamagića, Alimanaovića i Šehovića, iz zaseoka Osoje, ovaj most, nije samo povezivao dve obale, već je i bukvalano izlaz u svet i civilizaciju, kažu za RINU meštani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Opština Priboj prepoznala je značaj izgradnje betonskog mosta, kao trajnog rešenja,odvojila sredstava, i most je, na zadovoljstvo meštana, već u funkciji.

Most je visok dva ipo metra, širok je četiri, a dug 4,5 metara, sa krilima čak 11 metara. Utrošeno je preko 50 kubika betona i 2,5 tone armature. Meštani ga već koriste, iako preostaje još nekih sitnijih poslova.

Meštani zaseoka Osoja u MZ Zabrnjica, nakon dugog čekanja dočekali su kvalitetno i trajno rešenje. Sa izgradnjom mosta, podignut je i nivo puta, pa su sada izbegnuti i dosadašnji usponi sa obe strane reke.

reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading