Spas za meštane pribojskog zaseoka Osoje, konačno dobili betonski, bezbedan most

17:00

Aktuelno 0

Godinama preko reke prelazili uz pomoć improvizovane drvene ćuprije

priboj
rina

Meštani zaseoka Osoje kod Priboja godinama unazad teško su živeli prelazeći preko improvizovanog drvenog mosta postavljenog preko reke Poblaćnice, rizikujući tako svoju bezbednost. Most su mogli preći samo vešti pešaci, a dok reka ne podivlja prelazili su je volovksom zapregom ili traktorom.

Njihovim mukama sada je konačno došao kraj, jer je reka Poblaćnica ukroćena, završen je novi most, pa meštani konačno do Priboja mogu da stignu i automobilom.

- Za žitelje desetak domaćinstava Eminića, Šumana, Islamagića, Alimanaovića i Šehovića, iz zaseoka Osoje, ovaj most, nije samo povezivao dve obale, već je i bukvalano izlaz u svet i civilizaciju, kažu za RINU meštani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Opština Priboj prepoznala je značaj izgradnje betonskog mosta, kao trajnog rešenja,odvojila sredstava, i most je, na zadovoljstvo meštana, već u funkciji.

Most je visok dva ipo metra, širok je četiri, a dug 4,5 metara, sa krilima čak 11 metara. Utrošeno je preko 50 kubika betona i 2,5 tone armature. Meštani ga već koriste, iako preostaje još nekih sitnijih poslova.

Meštani zaseoka Osoja u MZ Zabrnjica, nakon dugog čekanja dočekali su kvalitetno i trajno rešenje. Sa izgradnjom mosta, podignut je i nivo puta, pa su sada izbegnuti i dosadašnji usponi sa obe strane reke.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading