OD OVOG DATUMA STIŽE JAKO ZAHLAĐENJE: Detaljna vremenska prognoza za prvu polovinu oktobra

20:00

Aktuelno 0

Meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi predviđa da će do vikenda biti suvo uz temperature oko proseka, a zatim ćemo imati nakratko toplije vreme.

OD OVOG DATUMA STIŽE JAKO ZAHLAĐENJE: Detaljna vremenska prognoza za prvu polovinu oktobra
Shutterstock

Oko 10. oktobra očekuje da ponovo bude malo hladnije, dok izgleda za konkretnije pogoršanje i zahlađenje ima posle 14. oktobra.

Od danas će opet biti malo svežije i do oko 13. oktobra uglavnom suvo uz smenu otopljenja i prolaznih, manjih zahlađenja.

U četvrtak će biti pretežno suvo, ali svežije vreme, dok bi retkih pljuskova moglo da bude na jugu regiona, posebno nad Crnom Gorom. Dnevna maksimalna temperature će biti od +16 do +23 stepena Celzijusa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U petak ujutro očekuje se sveže uz minimalne temperature od +6 do +16 stepeni Celzijusa. Tokom dana će maksimalna temperatura biti slična temperaturi u četvrtak, od +16 do +23 stepena.

 

 

Toplije i sunčano za vikend

- Za vikend, uz sveža jutra, tokom dana će biti pretežno sunčano i toplije uz maksimalne dnevne temperature vazduha od +19 do +26 stepeni Celzijusa. Početkom sledeće nedelje će se preko istočne Evrope premeštati prvi jači prodor hladnog vazduha, koji će malim delom verovatno stići i do nas, te će uz dominaciju anticiklona hladniji vazduh biti oko 10. oktobra i usloviće nešto niže maksimume, posebno na severu i istoku regiona i oni će se tih dan-dva kretati od oko +18 na istoku i severu do oko +24 na zapadu i jugu regiona – kaže meteorolog.

Temperature iznad proseka

- Posle 11. oktobra ponovo osetno toplije i oko 13. bi se maksimumi mogli kretati od +19 do +26, lokalno i oko +28 stepeni Celzijusa, što je znatno iznad proseka. Posle 13. oktobra stoji najava moguće promene sinoptike uz jače pogoršanje, kišu i zahlađenje. Od sutra opet malo svežije i do oko 13. uglavnom suvo uz smenu otopljenja i prolaznih, manjih zahlađenja. Posle 13. stoji najava moguće jače promene vremena - zaključuje meteorolog.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading