DUH AFRIKE U SRCU PRESTONICE Spoj jedinstvene kulture, ukusa i tradicije Ugande u Beogradu na vodi

Lepote Srbije

10:24

Aktuelno 0

Svečano otvaranje jedinstvenog restorana i marketa Uganda connect 31. jula u Beogradu na vodi.

Beograd na vodi
Marko Metlaš/Alo

 

Ostalo je još dva dana do zvaničnog otvaranja jedinstvenog koncepta inspirisanog Ugandom, i to u srcu naše prestonice, Beogradu na vodi, što je, kako smo se uverili na licu mesta, oduševilo sve ljubitelje ukusa afričke kulture. 

Ne samo da će posetioci imati priliku da uživaju u jedinstvenim proizvodima iz Ugande već će na licu mesta moći da kupe afričke proizvode koji se ne mogu naći u marketima počev od vanile i drugih raznih začina, čokolade, kakaa preko različitih vrsta kafe, za koju domaćini tvrde da je najbolja na svetu. 

Okruženi pažljivo osmišljenim detaljima koji oslikavaju duh Afrike saznali smo da je Uganda connect restoran zamišljen kao poseban spoj srpske kuhinje i nacionalne kuhinje Ugande, čime posetioci dobijaju priliku da se upoznaju sa mnoštvom egzotičnih jela nepoznatih za naše podneblje pomešanim sa dobro poznatim ukusima sprskih tradicionalnih ukusa, o čemu je za Alo.rs govorio i trgovinski predstavnik Ugande za Jugoistočnu Evropu, Bratislav Stoiljković.  

Beograd na vodi Marko Metlaš/Alo
 

 - Nalazimo se na mestu koje je jedinstveni koncept prvenstveno po tome što će gosti imati priliku da osetite tradicionalni duh Afrike, posebne mirise i ukuse koji donose osećaj da smo upravo na tom dalekom kontinetnu. Moći će da probaju slanu bananu, čarobne koktele po kojima su poznati, hleb od banane i još mnogo toga. Ovo je prvi takav restoran otvoren u našoj prestonici. Svečano otvaranje je 31.jula, i trajaće od 7 - 23h kada ćemo gostima služiti besplatnu kafu iz Ugande, za koju tvrdimo da je zaista najbolja na svetu. Pozivam građane Beograda i Srbije da dođu 31. jula i budu deo afričke magije i jedinstvenog prostora kojim se stvara poseban odnos između dve prijateljske, bratke zemlje - naveo je Stoiljković i dodao da je ovaj koncept u Beogradu na vodi samo jedan deo projekta koji je nastao saradnjom Srbije i Ugande. 

 - U pitanju je državni projekat Ugande povodom kog će u našu zemlju doći 100 privrednika iz ove zemlje sa svojim jedninstvenim proizvodima: vanilom, kafom, kakaom, avokadom i ananasom. Jasno je koliko je ova saradnja značajna za privredu naše zemlje, i sa ponosom ćemo predstavljati spoj Srbije sa bratskim narodom Ugande - zaključio je Bratislav. 

Beograd na vodi Marko Metlaš/Alo
 

Pored ukusa, mirisa i magije koji je ovaj restoran i koncept doneo u naš glavni grad, srdačno osoblje iz Ugande koje savršeno govori srpski jezik i sa osmehom pozdravlja goste, kao i aksesoar, obuća i tkanine koju sa posebnom pažnjom prave, a potom i prodaju u sklopu restorana, sasvim su dovoljan razlog da posetite otvaranje Uganda connect 31. jula na Bulevaru Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi, probate najbolju kafu i doživite ovu afričku zemlju svim svojim čulima.

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Komentari(0)

Loading