KOLIKO KOŠTAJU PRVE MALINE Prodaju se u malim kutijicama od 200 grama kao da su kavijar

16:00

Aktuelno 0

Paprene cene prvih domaćih malina

maline
Rina

 I dok je otkupna cena crvenog zlata ove godine dosta niža nego prethodne ali je još uvek i pod velikim znakom pitanja, maline na pijačnim tezgama papreno koštaju. Prve domaće stigle su u prodaju, ali nimalo nisu jeftine. 

- Kilogram malina sada košta 600 dinara, zavisno od kvaliteta mogu se ići i do 700. Potražnje kupaca ima, jer znamo svi koliko su maline zdrave, ali retko se dešava da neko kupi kilogram, mahom se uzima po nekih 200 grama koje se posebno pakuju u kutijice i prodaju za oko 150 dinara, kaže za RINU prodavac voća na čačanskoj pijaci.

Berba malina u većini malinogroja već je počela, a uprkos lošim vremenskim uslovima koji su desetkovali rod potražnja za beračima je ogromna. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Dnevnica se kreće oko 4.000 dinara plus smeštaj i hrana, mada pojedini plaćaju i više pa dnevnica ide i do 6.000 dinara u pojedinim malinogorjima. Dobre radnike je teško naći, iz godine u godinu sve je teže pronaći one koji žele da se bave ovim poslom i ostvare doduše jednokratnu, ali dobru zaradu, kaže malinar Ivan Tomić. 

Imajući u vidu da je ovo početak sezone i da su se domaće maline tek našle na tezgama, prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim "i na bolje" kad je u pitanju budžet građana.

 

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading