DA LI PIJETE DOVOLJNO VODE? Uradite ovaj test i saznajte, traje samo par minuta

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Svi znamo koliko je važno da budemo hidrirani, a stručnjaci savetuju da je šest čaša vode minimalna doza koju dnevno treba da popijemo.

DA LI PIJETE DOVOLJNO VODE? Uradite ovaj test i saznajte, traje samo par minuta
Shutterstock

 

Voda čini oko dve trećina naše telesne težine, prenosi hranljive stvari, reguliše temperaturu i učestvuje u većini hemijskih reakcija u telu. Svi znamo koliko je važno da budemo hidrirani, a stručnjaci savetuju da je šest čaša vode minimalna doza koju dnevno treba da popijemo.

Američka nacionalna medicinska biblioteka sprovela je test koji pomaže da sami vidite da li ste dovoljno hidrirani. Sve što treba da uradite, jeste da uz pomoć palca i kažiprsta povučete kožu na zadnjoj strani ruke. Zadržite nekoliko sekundi i pustite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ako se koža odmah po puštanju vraća nazad, znak je da ste dovoljno hidrirani. U suprotnom, koža pokazuje da treba da povećate unos vode. Prema rečima američkih stručnjaka, elastična napetost tkiva otkriva kakva je elastičnost kože, kao i njena sposobnost da menja oblik i vraća se u normalno stanje.

Koža sa normalnom napetošću sposobna je istog trenutka da menja oblik, dok je koži sa slabom napetošću potrebno vreme da se vrati u normalno stanje. Osim ovog testa, još jedan pokazatelj hidriranosti može biti boja vaše mokraće. Ako je providna i bez mirisa, vaš unos vode je zadovoljavajući. Ako je tamnožuta ili ima jak miris, potrebno je što pre da povećate unos.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading