DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE DNEVNO PREĐE 100 KM ZBOG SVOJIH ĐAKA Vidosav iz Bratljeva već godinama preko zime vozi i dovozi malene đake do škole, jer sami ne bi mogli doći

16:00

Aktuelno 5

On je heroj njihovog detinjstva, veliko bravo za Uča iz snegom okovanog sela

DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE DNEVNO PREĐE 100 KM ZBOG SVOJIH ĐAKA Vidosav iz Bratljeva već godinama preko zime vozi i dovozi malene đake do škole, jer sami ne bi mogli doći
Rina

Uprkos dubokom snegu i visokim nanosima učionice seoskoh škola i dalje su pune, a mali đaci, rumenih obraza i sa velikim rančevima na leđima su pravi heroji koji redovno stižu na nastavu.  U tome im pomaže njihov lični heroj, direktor Osnovne škole u Bratljevu Vidosav Kolarević kog svi u ovom udaljenom kraju znaju kao Uča.  On dnevno pređe preko 100 kilometara kako bi stigao do kuće svakog đaka i dovezao ih na nastavu.

- Učenici žive na različitom krajevima i idem po njih u nekoliko "tura". Put je zimi veoma opasan, na njemu ima leda i blata, tako da bez kvalitetnog terenskog vozila, deca praktično nisu u mogućnosti da dođu do škole, kaže Učo za RINU.

Već godinama ustaje pre prih petlova kako bi na vreme stigao do svake kuće u razbacanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Imao je dotrajalo vozilo koje je već bilo na izdisaju, ali je pre par godina na školsku adresu stigao izuzetno vredan pokkon – terenska Lada Niva. Ona mu dobro služi, a maleni đaci su prezadovoljni i sa osmehom na licu idu u školu.

- U našim kolima uvek je puno pozitivne energije. Deca me uvek nasmeju. Uglavnom pričamo o tome kako im je bilo u školi, šta sve treba da nauče. Oni se svi lepo druže, to su dobra i vaspitana deca za primer. Biće jednog dana dobri i hrabri ljudi, rekao je Vidosav.

Inače, Učo kako iz milošte zovu direktora ove škole, osim što vozi đake, vrlo često je i jedina veza sa svetom starim i bolesnim u ovim krajevima. Nije mu teško da ih poveze do lekara ili iz Ivanjice ponese lekove i namirnice koje su im neophodne tokom dugih zimskih dana.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(5)

Loading
Pravda

13.02.2023 16:14

Prelepa vest da takvi ljudi jos postoje, bravo uco!

Tomo

16.02.2023 21:44

Bravo Učo, Bog da čuva tebe i tu plemenitu dečicu, da su svi direktori kao ti gde bi nam bio kraj!

Ljiljana

17.02.2023 05:09

Kako doci do broja telefona od ovog divnog covjeka ?

Guapa

17.02.2023 08:42

Divan gest, kako bi bilo da su nam svi učitelji na usluzi djeci jer zbog djece i postoje. Bravo za hrabrog i nadasve divnog učitelja.Ovakve vijesti treba da objavljuju svi mediji i to svaki dan ,da se svi dozovemo pameti.