Ogroman vepar preplašio meštane Prijepolja, dramatična borba sa divljom zveri potrajala satima

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Grdosija prošetala kroz selo i upala u dvorište

Ogroman vepar preplašio meštane Prijepolja, dramatična borba sa divljom zveri potrajala satima
Rina

Prava drama odigrala se u prijepoljskom selu Ratajska kada je divlja zver ušla u selo, a preplašeni meštani pokušali da se spasu nezvanog nepijatelja. Divlji vepar upao je u nekoliko domaćinstava i pričinio materijalnu štetu. Koliko se životinja oslobodila pokazuje i činjenica da nije ustuknula ni pred ljudima.

- Šetao je nekoliko sati po našem kraju, od kuće do kuće, čak je išao i magistralom. Nikom me nije svejedno kada vidi toliku grdosiju, i šta može da vam uradi. Da drama bude veća, tu zver su napali psi lutalice koje su ga saterale u jedno dvorište kod mog komšije. On je jedva spasio živu glavu. Vepar je potom iz sopstvenog straha razvalio kapiju i počeo da beži u nepoznatom pravcu - kaže za RINU, Njegoš Stojadinović i prijepoljskog sela Ratajska.

Međutim, ta agonija koja je trajala nekoliko sati samo pukom srećom nije završila sa velikim posledicama. Nakon što je razvalio kapiju kod komšije uaputio se u šumu i od tada mu se gubi svaki trag.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Nije nam poznato šta je ovu zver nateralo da iz svog prirodnog staništa dođe u naseljeno mesto i luta između kuća. Lov na divlje svinje je zabranjen, pa lovci nisu delovali, ali na svu sreću sačuvani su svi životi i nije bilo većih problema.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading