OVO JE NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Autoput koji će povezati pola miliona, koridor od izuzetnog značaja za građane Šumadije

J. K.

18:19

Aktuelno 0

Najveće gradilište u Srbiji ne staje sa radom.

OVO JE NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Autoput koji će povezati pola miliona, koridor od izuzetnog značaja za građane Šumadije
Foto: Rina

 

Na Moravskom koridoru angažovano je preko 2.500 radnika, blizu hiljadu jedinica mehanizacije i ovo je najveće gradilište u Republici Srbiji, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na trasi i potpornom zidu na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, u sklopu Moravskog koridora.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cilj nam je da se radovi završe u predviđenoj dinamici, i da uradimo nešto o čemu niko nije mogao da sanja pre desetak godina. Ovo je auto- put najviših standarda u ovoj zemlji, najmoderniji u Jugoistočnoj Evropi i najširi auto- put u našoj zemlji.“, rekao je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Parulović, kao i predstavnici kompanije „Behtel Enka“.

Na Moravskom koridoru se veoma intezivno radi. Naša očekivanja su de će se u potpunosti u naredna dva meseca na deonici od Pojata do Kruševca završiti svi zemljani radovi i na potezu od Pojata do Makrešana završiti sve objekte i u potpunosti povezati trasu. “, kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac - Adrani (53,8km), Adrani - Preljina(30,6km).

Komentari(0)

Loading