PLANINSKA SELA ODSEČENA OD SVETA Sneg zatvorio škole u Novoj Varoši, vanredna situacija proglašena u tri opštine u Zapadnoj Srbiji

Jelena Vamović

13:44

Aktuelno 0

Usled ogromnih probelema koje su izazvale obilne snežene padavine nateritoriji opštine Lučani proglašena je vanredna situacija.

PLANINSKA SELA ODSEČENA OD SVETA Sneg zatvorio škole u Novoj Varoši, vanredna situacija proglašena u tri opštine u Zapadnoj Srbiji
rina.rs

 

Visina snežnog pokrivača dostiže i do metar, putevi su zavejani a elektro-mreža u kvaru. Nekoliko hiljada ljudi već drugi dan je bez struje.

„Iz Elektrodistribucije Guča kažu da se nadaju da će tokom dana uspeti da stabilizuju snabdevanje bar u Kotraži i Turicama, a dodatna bojazan nadležnih je mogućnost da u narednih nekoliko časova visinska sela ostanu i bez vode“, rekao je predsednik oštine Lučani Milivoje Dolović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na teritoriji opštine Lučani bez struje su Gornja i Donja Kravarica, Garab, Zeoke, Turice, Dljin, sela Lučani, Lisice, Negrišor, Rtare, Kaona, Kotraža, Vučkovica, Dučalovići i brojna druga dragačevska sela i zaseoci. U prekidu je snabdevanje na 160 trafostanica. Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoć su došle i ekipe i Kraljeva.

rina.rs

 

Vanredna situacija proglašena i u Novoj Varoši

Opština Nova Varoš proglasila je vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića na ovakvu odluku presudno je utico problem čišćenja lokalnih puteva.

„Nismo bili u mogućnosti da očistimo svelokalne puteve u našim seoskim mesnim zajednicama, gde je pala ogromna količina snega. Uvođenjem vanredne situacije moći ćemo da angažujemo sve naše privrednike koji imaju potrebnu mehanizaciju da nam u tom poslu pomognu”, kazao je Vasiljević i iistakao da sredstva za tu namenu obezbeđena.

 

Prema njegovim rečima danas neće raditi škole u Božetićima i Jasenovu.

„Ono što nam je zadatak kada je gradsko područje u pitanju jeste odvoženje snega sa ulica koji je u potpunosti blokirao mašine za čišćenje ali i onemogućio normalno i bezbedno kretanje pešaka”, kazao je prvi čovek opštine Nova Varoš.

Što se tiče snabdevanja električnom energijom, Vasiljević je istakao da se situacija polako normalizuje i da je još oko 50 domaćinstava bez struje.

 

(Izvor: Rina.rs)

Komentari(0)

Loading