Ovo je katastrofa, kao da je jul, a ne septembar: Potpuni kolaps na graničnom prelazu Dobrakovo, kilometarska kolona vozila, a vozači u njoj čekaju i preko dva sata

11:00

Aktuelno 0

– Poslednji vikend septembra na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore doneo je ogromnu gužvu u saobraćaju. Na prelazu Dobrakovo kod Bijelog Polja formirane su kilometarske kolone vozila, veća gužva je na izlazu nego na ulazu u Crnu Goru.

granični prelaz
rina

- Ovo je katastrofa, kao da je 29. jul, a ne 29. septembar. Niko nam ništa ne govori, zašto se ovoliko čeka. Mi smo u koloni skoro dva sata i nema naznake da ćemo uskoro krenuti. Potpuni je kolaps, kaže za RINU Miloš Marković iz Beograda.

On dodaje da je od pojedinih vozača koji takođe čekaju u koloni čuo da je mogući razlog velike gužve to što se danas održavaju lokalni izbori u Podgorici i Kotoru, pa su možda državljani Crne Gore koji žive u Srbiji krenuli da iskoriste svoje biračko pravo.

Zvaničnih informacija zbog čega je došlo do kolapsa na graničnom prelazu Dobrakovo još uvek nema.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vozačima se savetuje da koriste prelaz Jabuka kod Pljevalja, jer tamo nema gužve.

vodenica

Vodenički kamen hranio je hiljade gladnih usta, danas je turistička atrakcija: Ovo je jedina vodenica u Ljigu i stara je tri veka, Radisavljevići ne odustaju ni od tradicije ni od sela

Aktuelno

14:00

30 septembar, 2024

Nekada su vodenice hranile na hiljade hladnih usta, a brašna ni hleba nije bilo ako se ne samelje ispod vodeničkog kamena. Danas je situacija drugačije, a po brašno se ne ide kod vodeničara, već se gotov hleb kupuje u marketima i pekarama koje ranije nisu ni postojale. Prethodnih decenija katanac je stavljen na vodenice širom Srbije, a ta sudbina nije zaobišla ni teritoriju opštine Ljig. Nekada je od Kadine Luke do Ljiga čeketalo čak osam vodenica. Danas postoji samo jedna i to u domaćinstvu porodice Radisavljević koja je stara tri veka.

Komentari(0)

Loading