Na 5 stvari treba da obratite pažnju kada birate LUBENICU: Izaberite najslađu

Da li i vi imate neke pokazatelje prema kojima birate lubenicu?

lubenica
Rina

Došla je sezona lubenica, pa je idealno vreme da naučimo kako da izaberemo zrelu i slatku lubenicu u samo nekoliko koraka

Pre nego što kupite lubenicu obratite pažnju na nekoliko detalja.

Znakovi slatke lubenice

Linije

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Boja lubenice pomaže da se ukaže na njenu zrelost. Trebalo bi da izaberete onu koja ima značajnije izražene pruge. Zelenkaste pruge treba da budu tamnozelene, dok blede pruge treba da budu svetložute.

Pronađite polje

Verovatno jedan od najvažnijih pokazatelja kvaliteta lubenice je pegavost lubenice pri njenom vrhu.  Ova oznaka pokazuje gde je lubenica ležala na zemlji dok je sazrevala. Po pravilu, boja treba da bude kremasto žuta ili skoro narandžasta, što ukazuje na lubenicu punog ukusa. Ako je bela ili svetložuta, odaberite drugu.

Pregledajte stablo

Da biste izabrali lubenicu koja je imala dovoljno vremena da sazre, treba da pregledate njenu stabljiku koja treba da bude suva i žuto-braon. Zelena stabljika može značiti da lubenica još nije zrela i da će joj nedostajati ukusa i slatkoće.

Kucnite

Prvo lagano kucnite i slušajte zvuk koji proizvodi. Ako visina zvuka zvuči duboko i šuplje, voće ima više vode i verovatno je zrelije. Nasuprot tome, ako vaše kucanje zvuči glasnije i gušće, to može značiti da je vaša kora predebela i da voće nije u potpunosti sazrelo.

Izaberite okrugli oblik

Potražite lubenicu koja je zaobljenija i ravnomernijeg oblika, za razliku od ovalne.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading