METALCI OBJAVILI PESMU O SRPSKOJ HEROINI: Stihovima na srpskom Sabaton odao počast Milunki Savić! (VIDEO)

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Švedski “power/heavy” metal sastav Sabaton objavio je novi album “The War to End All Wars”. Na albumu se, između ostalih, našla i pesma “Lady of the Dark”, posvećena junakinji Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, Milunki Savić.

METALCI OBJAVILI PESMU O SRPSKOJ HEROINI: Stihovima na srpskom Sabaton odao počast Milunki Savić! (VIDEO)
ilustracija

“Milunka Savić je bila Srpkinja koja je zauzela mesto svog brata u vojsci. Delimično prerušena u muškarca, na kraju se našla među najodlikovanijim vojnicima Prvog svetskog rata”, naveli su iz benda, a prenosi sajt serbian-metal.org.

Napisan i snimljen tokom globalne pandemije KOVID-19, konceptualni album sa 11 pesama još jednom duboko uranja u zverstva, čuda i događaje vezane za Prvi svetski rat početkom 20. veka. Album je dostupan u velikom broju ekskluzivnih formata, uključujući LP, CD i kasete, od kojih će većina biti dostupna u limitiranim tiražima.

Da podsetimo, Sabaton je takođe posvetio pesmu hrabrim srpskim vojnicima u bici za Beograd u Prvom svetskom ratu, “Last Dying Breath”, koja je u međuvremenu postala veliki hit na našim prostorima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ne sumnjamo da će tako biti i sa pesmom “Lady of the Dark”.

Izvor: serbiantimes

petrija obrenović

PETRIJA OBRENOVIĆ Prosce je imala još u 13 godina, a udala se u 15 kao PRVA SRPKINJA U VENČANICI

Zanimljivosti

20:00

16 maj, 2024

Petrija je bila očeva mezimica... ponos i dika kneza Miloša Obrenovića, njegova najstarija ćerka i prvo dete koje je preživelo najranije detinjstvo. Odgajao ju je i vaspitao onako kako je i živeo - strogo i tradicionalno, bez preterane sentimentalnosti i nežnosti, ali to Petriju nije sprečilo da postane, svesno ili ne, dah promena i duh moderne Evrope koji je nepovratno stizao i u Srbiju.

Komentari(0)

Loading