MESTO GDE SE ČUDA DEŠAVAJU Ovaj manastir uz Božju pomoć pomogao je mnogima da se izleče od raka, i dobiju porod

Jelena Vamović

14:00

Turizam 0

Manastir Tumane poznat je među narodom kao mesto gde se događaju medicinska čuda.

MESTO GDE SE ČUDA DEŠAVAJU Ovaj manastir uz Božju pomoć pomogao je mnogima da se izleče od raka, i dobiju porod
shutterstock

 

Postoje brojna svedočenja o tome da su se vernici u ovom svetom mestu gde se nalaze mošti Svetog Zosima i Jakova izlečili od bolesti zbog kojih su bili gotovo opisani.

Kaluđeri koji žive u manastiru otkrivaju da tajna isceljenja leži u veri i iskrenoj molitvi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vernici iz svih krajeva Srbije ovde dolaze kako bi se zahvalili na uslišenim molbama upućenim Svetom Zosimi i Jakovu. Neretko se događa da parovi koji ne mogu da imaju dece, spas pronađu baš u ovom manastiru.

Jedno takvo iskustvo doživeli su Aleksandar i Sanja koji po pričama, godinama nisu mogli da dobiju dete, međutim, nakon samo jedne molitve upućene Svetom Zosimi i Jakovu za tri nedelje desilo im se čudo.

Nemoguće je opisati tu sreću – kaže ovaj par koji ne propušta priliku da se zahvali ovom velikom svecu nad čijim se moštima se navodno događaju čuda.

shutterstock

 

Osim što je naširoko poznat po turiznu i kozmetičkim proizvodima, manastir Tumane je poznat i po tome što je pored Ostroga u Crnoj Gori jedan od retkih manastir u kojem se „čuda dešavaju“.

– Posećivali su nas ljudi sa teškim obolenjima, tumorima, metastazama u bukvalno beznadežnoj situaciji koji su preporodili posle molitve nad moštima. Odlazili su na redovne kontrole a lekari su bili u potpunom čudu kako su im sve metastaze naprosto nestale – kaže kaluđer ovog manastira.

– Ko ima vere, dobija odgovor – kažu monasi i dodaju da Sveti Zosima rado odgovara na potrebe vernih i iskrenu molitvu.

Manastir Tumane na mapi:

Komentari(0)

Loading