Radoš Bajić najavio da će u Pranjanima prvo biti prikazan njegov film o misiji Halijard, premijera u selu pre nego u svetskim metropolama

Na Suvoboru Srbi pokazali da su narod sa dušom

radoš bajić
rina

Jedan od najvećih velikana srpskog glumišta, proslavljeni srpski glumac, reditelj i scenarista Radoš Bajić bio je domaćin 5. Sabora violinista Srbije koji se tokom vikenda održao u gornjomilanovačkoj varošici Pranjani i tom prilikom najavio da će upravo meštani ovog kraja, pre Beča i mnogih svetskih metropola imati priliku da pogledaju film, o čuvenoj misiji Halijard u kome su, i te kako imali učešće i koji govori o junaštvu njihovih predaka.

- Radostan sam i srećan što je ovo Srbija, zadovoljan što sam u kraju gde je Bog darivao šakom i kapom, gde god da pogledate svuda samo lepota. Ovde, braćo i sestre, na obroncima Suvobora podno Ravne gore, pre više od sedam decenija vodila se najteža bitka za samosvojnost i trajanje srpskog naroda. Ovde, sa slavne Ravne gore, zabrinut i zagledan u budućnost svoga naroda, veliki oficir, veliki đeneral, strateg Dragoljub Draža Mihailović gledao je i levo i desno, prema Srbiji i razmišljao kako da se sačuvamo. Leta 1944.godine, ovde u slavnim Pranjanima dogodila se jedna velika operacija koja je danas, Gospodu Bogu hvala u slobodi koju smo stekli, koja je danas živa i koju ne možemo, ne smemo i ne treba više da skrivamo”, rekao je za RINU Radoš Bajić.

Bajić je dodao da olako izgovara imena većine suvoborskih sela poput Pranjana, Družetića, Leušića, Matovića, Brezne Koštunića jer je zadnjih pet godina proveo sa meštanima ovog kraja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ovde su sa aerodroma, na Galovića polju, Srbi pokazali da su narod sa dušom, da su narod dobročinstva, humanosti i da su veliki heroji. Na mene je Bog bacio svoju volju i dao mi pretežak zadatak i veliku čast da budem autor velikog projekta o velikoj akciji koja je najveća akcija spašavanja savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva iza neprijateljskih linija koji smo , Bogu hvala uspeli da završimo, rekao je Bajić.

Zahavalan na gostopristvu meštana Pranjana, čuveni reditelj je naglasio da će upravo oni među prvima moći da vide njegovo filmsko ostvarenje već u septembru.

- Pre Beograda, Novog Sada , Niša, Banja Luke, Podgorice, Vašingtona i Beča u Pranjanima će se videti film prilikom obeležavanja operacije Halijard. Zahvalan sam svih seljacima Suvobora, svima vama koji ste nam u dramatičnim danima prošle godine kada smo preko 60 dana snimali, pomogli šakom i kapom. Velika mi je radost što danas mogu izraziti ogromnu zahvalnost meštanima i MZ Pranjani, seljanima, varošanima, celoj opštini Gornji Milanovac na čelu sa predsednikom Dejanom Kovačevićem”, zaključio je Bajić

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading