POD VELOM TVRĐAVE Dunav Film Fest u Smederevu

Šesti po redu Međunarodni filmski festival "Dunav Film Fest" (DFF) biće održan od 22. do 27. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave, najavili su danas organizatori

Tvrđava
Shutterstock

Na njemu će premijerno biti prikazana najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije, odnosno onih zemalja kroz koje protiče reka Dunav.

Publika će pod vedrim nebom ponovo moći da gleda preko 30 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu. Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine značajni filmski umetnici, koji će dodeliti nagradu "Dunavska lađa" za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, ali i Dunavski park, Plato kod Кarađorđevog duda i Centar za kulturu Smederevo. Program kao i ostale informacije o festivalu biće uskoro dostupnI na sajtu "dunavfilmfest.rs".

 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading