SVOJIM PRISUSTVOM OBELEŽITE MEĐUNARODNI DAN MUZEJA S obzirom da imaju moć da transformišu svet oko nas, jer su fantastična mesta novih otkrića

Lepote Srbije

08:56

Manifestacije 0

Manifestacija Muzeji za 10 nacionalna je muzejska inicijativa koju koordinira Nacionalni komitet ICOM Srbija.

SVOJIM PRISUSTVOM OBELEŽITE MEĐUNARODNI DAN MUZEJA S obzirom da imaju moć da transformišu svet oko nas, jer su fantastična mesta novih otkrića
Printscreen

Ova do sada najveća muzejska inicijativa na teritoriji Srbije jedinstvena je u evropskom kulturnom prostoru i osmišljena je s idejom bliže saradnje i zajedničkog nastupa muzeja u Srbiji sa ciljem efikasnijeg rada, veće vidljivosti, kao i čvršće povezanosti s lokalnom zajednicom. Rezultat je intenzivnija interakcija sa publikom i veća poseta, kao i bogati i raznovrsni programi koji obogaćuju kulturno-turističku ponudu Srbije. 

Manifestacijom "Muzeji za 10" se obeležavaju Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja. Tema za 2022. godinu je "Moć muzeja". Pretpostavka je da muzeji imaju moć da transformišu svet oko nas, jer su fantastična mesta novih otkrića koja podučavaju o prošlosti inspirišući nove ideje. Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading