ZVUCI TRUBE SA TIMOKA Bogat kulturno umetnički program i razna dešavanja u Knjaževcu

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

Posetioci imaju priliku da uživaju u izvođenju tradicionalnih i modernih kompozicija. Manifestacija obuhvata niz dešavanja: reviju starovremenskih vozila, bazar lokalnih proizvoda, prezentaciju ribljih i lovačkih specijaliteta i bogat kulturno umetnički program.

ZVUCI TRUBE SA TIMOKA Bogat kulturno umetnički program i razna dešavanja u Knjaževcu
Printscreen

Timočka dolina je od davnina poznata po brojnim “virtuozima” na trubi. Knjaževački orkestri rado su viđeni i slušani i u Srbiji a i u inostranstvu. Svaki od orkestara može se pohvaliti priznanjima stečenim na najvećem nacionalnom takmičenju trubača u Guči.

Manifestacija obuhvata niz dešavanja: reviju vozila Udruženja ljubitelja starovremskih vozila Knjaževac, bazar najkvalitetnijih lokalnih proizvoda, prezentaciju ribljih i lovačkih specijaliteta i bogat kulturno umetnički program.

Centralni događaj manifestacije je nastup bleh orkestara kako iz Knjaževca tako i iz Srbije i susedne
Bugarske. Ovaj događaj je idealna prilika da samo tokom jednog dana sagledate raskoš potencijala kojima opština Knjaževac raspolaže. Manifestacija će biti održana 2. aprila pod lipama na platou Doma kulture.

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading